Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Петров и Биг бендът на БНР в спектакъла SINATRA: VEGAS

Снимка: БГНЕС

Васил Петров и Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев представят своята нова програма. Спектакълът е на 4 декември в зала № 1 на НДК и пресъздава атмосферата на кабаре в „Града на ангелите“ през миналия век. Идеята за този концерт се ражда преди две години, когато светът отбеляза един век от рождението на Франк Синатра. Още тогава Маргарита Тошева, продуцент на предстоящия концерт, мечтае за шоу в стила на „ранния Лас Вегас“. Не е случаен и фактът, че в центъра на събитието е Васил Петров, наричан „българския Франк Синатра“.

Концертът е посветен на Синатра и ролята му във Вегас в началото на 60-те години на м.в. – споделя Васил Петров. Тогава се обновява шоу бизнесът, а главните действащи лица са Синатра и неговата компания The Rat Pack или банда „Плъховете“, както ги наричали – Дийн Мартин, Сами Дейвис – Джуниър, Питър Лафър и Джой Бишъп. Те били едновременно комедианти, танцьори, актьори, певци… „Плъховете“ определят класата на шоу бизнеса тогава. По същото време кордебалетът става част от шоуто. В нашия спектакъл също има балет. Гост солист ще бъде Брус Джонсън от САЩ – мой приятел, много внушителен бас баритон, с когото ще представим ария от Ol' Man River – един от първите мюзикъли на Джеръм Кърн и Оскар Хамърстийн II. На сцената ще бъдат също Весела Бонева, Хилда Казасян, младата Валерия Стоянова. Има и песен, специално адресирана към Лас Вегас, както и доста нови и интересни неща. С този концерт искам да привлека вниманието на публиката към един прекрасен период в историята на шоу бизнеса.

От Васил Петров научихме и някои от заглавията в програмата. Сред тях, разбира се, са най-емблематичните песни на Франк Синатра – My way, Fly me to the moon, Come fly with me, Something stupid, New York, New York… Както и много други – от суинг през джаз балади до боса нова. Хореографи на балета са Станислава Гочева и Ани Ганчева, режисьори на спектакъла – Румен Григоров и Алекс Борназ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15