Открий България и във Viber

Автор:
Снимка: ilovebulgaria.eu

Министерството на туризма предоставя нова възможност на туристите да открият България и да преживеят своето ново приключение у нас. Първата българска услуга в търсачката на Viber стана възможна в резултат на сътрудничеството на министерството с интернет портала IloveBulgaria.Една от целите на проекта Viber chat extension, според министъра на туризма Николина Ангелкова, е популяризирането на туристическите дестинации, включително и за българите. Всеки, който използва програмата за безплатни разговори и съобщения Viber може да свали приложението „Аз обичам България” и да научи нещо ново за страната ни. В момента IloveBulgaria включва над 5000 туристически забележителности, включително 100-те Национални туристически обекта (НТО). Добавен е и QR код, който при сканиране с мобилен телефон, представя подробна информация за дадената забележителност. При всяко сканиране, потребителят получава и определен брой точки, които му носят награда. Така шансът да посети повече от един туристически обект, използвайки тази програма, също е по-голям. Работи се и по видеоклиповете за 100-те НТО, които ще допълват съдържанието, както и по превода на информацията на 12 езика, който ще е факт до следващото лято.

По последни данни потребителите на Вайбър надхвърлят 900 млн. души, като само у нас те са над 3.5 млн. Статистиката сочи още, че по-голямата част от туристите резервират своята почивка на базата на препоръки, прочетени онлайн, а 8 от всеки 10 пътуващи предпочитат да поемат по създаден от тях маршрут. IloveBulgaria има над 40 хил. последователи в социалните мрежи, над 70 хил. души говорят за него, а споделянията са повече от 2 млн. В тази връзка приложението е една от възможностите за популяризиране на България чрез дигиталния маркетинг, от който страната ни ще има все повече ползи. Защо той е важен, обяснява министър Ангелкова:

Снимка: БТА
През последните години ползването на интернет с цел туризъм нараства с около 10%, като повече от 37 на сто от потребителите на мобилни устройства резервират своите почивки чрез тях, което също е показателно за това, че той е изключително важен. И това, което правим съвместно с нашите партньори, показва, че сме на прав път.

Генералният мениджър на Viber за Централна и Източна Европа Атанас Райков обърна внимание защо е важно страната ни да бъде рекламирана в дигиталното пространство:

Най-важното нещо е, че вниманието на мобилните потребители в днешно време се прехвърля от социалните мрежи в приложенията за комуникация като Вайбър. Причината за това е, че ние даваме много голяма гъвкавост хората да обсъждат своите планове в групи, които имат все повече функции. Над 90% от потребителите ни използват приложението за текстови съобщения. Хората планират предварително къде да отидат и кои места да посетят. Все по-често това се случва в дигиталното пространство.

Ilovebulgaria e първият български сайт, който има партньорство с компанията, а логото и е наред с тези на Youtube и световната платформа за резервации на хотели Booking.com. Така България става първата в света със специално приложение, което представя туристическите и услуги във Viber.


Още от рубриката

Министерството на туризма връчи награди на най-добрите в сектора през 2018 година

Министерството на туризма връчи своите годишни институционални награди в бранша. На стилна церемония във Военния клуб в София бяха отличени победителите в 16 категории, излъчени след онлайн гласуване, провело се в периода 13 ноември – 5..

публикувано на 12.12.18 в 11:22
Провиралката над село Лиляч, в рамките на мегалитен комплекс.

Провиралките – народно средство за здраве и зачеване

България е малка по своята площ и на картата на Европа понякога по-лесно ще я разпознаете по фóрмата, но не и по името, което липсва. Обаче този, който опознае страната ни, няма как да не признае достойното ѝ място на европейския континент: заради..

публикувано на 07.12.18 в 13:27

България анонсира идеята за създаване на туристическа дестинация „Древни цивилизации“

Две години след първото издание, България отново бе домакин на „Международен конгрес на световните цивилизации и исторически маршрути“. Форумът, организиран от Световната организация по туризъм, събра в столицата над 500 участници от всички..

публикувано на 19.11.18 в 12:40