Новогодишни концерти на Софийската филхармония

Работим с отдаденост и усещаме обичта на публиката. Това ни носи самочувствие, добри резултати и щастливи концерти – думи на Славил Димитров, диригент на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“. Преди месеци по негова инициатива беше основан Детски филхармоничен хор, който направи своя дебют в дните преди Коледа.
Славил ДимитровРядко се случва камерна зала „България“ да бъде толкова претъпкана – разказва диригентът. Много се радвам, че децата получиха такава подкрепа. Вълнението в публиката се предаде и на малките изпълнители. Получи се празнично настроение. Представихме любими коледни и зимни песни, както и добре познати и обичани от всички образци.

Славил Димитров застава на пулта и днес, в Новогодишния концерт на Софийската филхармония. Събитието е част от поредицата „Извън петолинието“.

Билетите за него свършиха почти веднага и затова решихме да го повторим на следващия ден – споделя маестрото. Ще участва и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, а солистка е Камелия Тодорова. Подготвили сме много нейни хитове, с които тя е добре позната на няколко поколения. Музиката е създадена от композиторите Александър Бръзицов, Вили Казасян и др. Включили сме също соул и джаз пиеси. Гости в програмата са двама известни наши певци джаз вокалистът Васил Петров и Орлин Горанов, който е едновременно известен поп изпълнител и оперен артист. Те ще изпълнят по една знакова песен от своя репертоар, както и дуети с нашата джаз прима. Нашата изненада са класически произведения, които ще изпълним заедно с оркестъра и хора. Така ще изпратим отминаващата 2017-а.
В края на всяка година си казвам единствено „Дай, Боже, здраве и късмет!“ Трябва да кажа, че тази година беше много успешна и претоварена от прекрасни проекти. Едва ли 2018-а ще е същата, но аз винаги се надявам, че всяка следваща година е по-успешна, по-здрава и по-щастлива. Оркестърът и хорът на Софийска филхармония работят усилено за нашата публика. Мисля, че предоставяме на нашите почитатели все повече и все по-хубави концерти. Пожелавам на всички да са здрави! А ние ще продължаваме да работим за нашата публика.

Снимки: sofiaphilharmonie.bg и БГНЕС

Още от рубриката

„Акустична версия“ отбелязва 33 г. от своя „летящ старт“

През 2018 г. „Акустична версия“ отбелязва 33 години от създаването си. Навършването на „Христовата възраст“ е и поводът, на който е посветен концертът на 17 януари в „Студио 5“ на НДК. Началото на „Акустична версия“ е поставено от пианиста Антони..

публикувано на 15.01.18 в 15:39

Тържествен концерт открива Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Церемонията по откриването на Българското председателство ще се състои на 11 януари в Народния театър „Иван Вазов“. В програмата на събитието са включени изпълнения на известни български състави и солисти. Сред тях е Детският радиохор с главен..

публикувано на 11.01.18 в 12:05

Георги Германов – живот, изпълнен с музика и песни

За прочутия странджански певец Георги Германов 2017 г. беше специална – навърши 75 години. Това е прекрасен повод да отбележим големия му принос за песенния ни фолклор, а и да аплодираме отново неговия лиричен, кадифен глас, дълбоко проникновен и..

публикувано на 05.01.18 в 09:40