Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новогодишни концерти на Софийската филхармония

БНР Новини

Работим с отдаденост и усещаме обичта на публиката. Това ни носи самочувствие, добри резултати и щастливи концерти – думи на Славил Димитров, диригент на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“. Преди месеци по негова инициатива беше основан Детски филхармоничен хор, който направи своя дебют в дните преди Коледа.




Славил ДимитровРядко се случва камерна зала „България“ да бъде толкова претъпкана – разказва диригентът. Много се радвам, че децата получиха такава подкрепа. Вълнението в публиката се предаде и на малките изпълнители. Получи се празнично настроение. Представихме любими коледни и зимни песни, както и добре познати и обичани от всички образци.

Славил Димитров застава на пулта и днес, в Новогодишния концерт на Софийската филхармония. Събитието е част от поредицата „Извън петолинието“.





Билетите за него свършиха почти веднага и затова решихме да го повторим на следващия ден – споделя маестрото. Ще участва и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, а солистка е Камелия Тодорова. Подготвили сме много нейни хитове, с които тя е добре позната на няколко поколения. Музиката е създадена от композиторите Александър Бръзицов, Вили Казасян и др. Включили сме също соул и джаз пиеси. Гости в програмата са двама известни наши певци джаз вокалистът Васил Петров и Орлин Горанов, който е едновременно известен поп изпълнител и оперен артист. Те ще изпълнят по една знакова песен от своя репертоар, както и дуети с нашата джаз прима. Нашата изненада са класически произведения, които ще изпълним заедно с оркестъра и хора. Така ще изпратим отминаващата 2017-а.




В края на всяка година си казвам единствено „Дай, Боже, здраве и късмет!“ Трябва да кажа, че тази година беше много успешна и претоварена от прекрасни проекти. Едва ли 2018-а ще е същата, но аз винаги се надявам, че всяка следваща година е по-успешна, по-здрава и по-щастлива. Оркестърът и хорът на Софийска филхармония работят усилено за нашата публика. Мисля, че предоставяме на нашите почитатели все повече и все по-хубави концерти. Пожелавам на всички да са здрави! А ние ще продължаваме да работим за нашата публика.

Снимки: sofiaphilharmonie.bg и БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15
Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05