Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новогодишно приветствие на президента Румен Радев

БНР Новини
Снимка: www.president.bg

В новогодишното си приветствие президентът Румен Радев заяви, че през отиващата си 2017 г. българите са били заедно въпреки различията, защото ги свързва обща съдба като народ. Държавният глава изрази благодарност към всички, които са се борили за една по-добра България. Той обаче отбеляза, че 2017-а е донесла надежди, но не и прелом, а истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Дали ще е добра или лоша, зависи от общите усилия за изграждане на справедливо, достойно и сплотено общество, а за това са нужни разум, воля и морал. Нека през 2018 г. бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да превъзмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на българския народ, каза още президентът Радев. В заключение той пожела 2018-а да донесе здраве, радост, любов и благоденствие във всички домове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40