Дичо издаде албум с името „Дух“

Снимка: личен архив

Дичо Христов, познат като Дичо от „Д2“ и до ден днешен не може да излезе от този свой псевдоним, въпреки че повече от 10 години няма общо с тази формация. Но точно там той изгради име като вокал на рок формацията „Д2“ и доби популярност. Оттогава измина много време, през което Дичо успя да се наложи като самостоятелен артист и изпълнител. Както той казва аз не мога нищо да направя сам без музикантите, с които работя. Доказателство за това е и албумът му „Дух“, който излезе дни преди коледните празници. Дичо е посветил проекта на своята дъщеря Ариел, като желанието му е да превъплъти чрез музиката си силния дух на българина за идните поколения. Той изключително много се интересува от българската история и е горд, че е българин. Споделя, че всеки един от нас, поглеждайки в далечното минало, има безброй причини да се гордее със своя произход.

Ето какво каза Дичо за албума си „Дух“:
СнимкаДоста е цветен като стилистика, тъй като много мои приятели участват в него. А всички те работят в различни стилове – "Ъпсурд", "Акага", Део, Лео, Поли Генова и останалите са музиканти от различни жанрове. Неизбежно всеки един от тях е оставил нотка от себе си в песните ми, все пак сме ги правили заедно. Така че е нормално да е толкова шарен. От 21 песни в албума 18 са по мои идеи, а останалите три са на други изпълнители, но така или иначе аз активно участвам във всички по един или друг начин. Пример за личните ми музикални хрумвания са песните „Дух“, „Нощ и ден“, „Ангели“, „Всеки ден… като разбира се, в тях аз работя с Чери, Алекс и всички други музиканти, които са с мен.

Лора Караджова, Поли Генова, оперната певица Гергана Николаева, рапърите Оги 23, Играта и още изпълнители от българската музикална сцена допълват цялостната стилово разнородна картина в албума „Дух". Това играе позитивна роля, тъй като всеки негов фен има какво да чуе – рок, поп, рап, R&B, фънк. В проекта той е включил и една кавър версия на песента „Бързаш, няма време“, която добре познаваме от дискографията на Васил Найденов.
Дичо, заедно с Чери (Иван Йорданов) и Алекс Лазаров са на сцена през последните години в своите концертни прояви. Той е много благодарен, че е попаднал на тях – освен че са професионални, те са и потомствени музиканти.

Какво следва оттук нататък – своя разказ продължава Дичо:

В края на януари ще направя един голям концерт в София, на който искам да поканя всички музиканти, с които съм бил на една сцена.Иначе тримата с Чери и Алекс сериозно работим по следващия албум. В този не влязоха всички направени от мен и други изпълнители песни. Предстоят през пролетта още много концерти не само у нас, но и в чужбина. Ще свирим в Лондон, Копенхаген, Мадрид. Имам голямо желание повече да се изявяваме в Европа догодина, за да разпространим този албум. Работя и върху акустични проекти с някои рапъри и R&B музиканти, като правим компилация между поп, фънк и хип хоп. Така че предстоят интересни неща.

Още от рубриката

„Акустична версия“ отбелязва 33 г. от своя „летящ старт“

През 2018 г. „Акустична версия“ отбелязва 33 години от създаването си. Навършването на „Христовата възраст“ е и поводът, на който е посветен концертът на 17 януари в „Студио 5“ на НДК. Началото на „Акустична версия“ е поставено от пианиста Антони..

публикувано на 15.01.18 в 15:39

Тържествен концерт открива Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Церемонията по откриването на Българското председателство ще се състои на 11 януари в Народния театър „Иван Вазов“. В програмата на събитието са включени изпълнения на известни български състави и солисти. Сред тях е Детският радиохор с главен..

публикувано на 11.01.18 в 12:05

Георги Германов – живот, изпълнен с музика и песни

За прочутия странджански певец Георги Германов 2017 г. беше специална – навърши 75 години. Това е прекрасен повод да отбележим големия му принос за песенния ни фолклор, а и да аплодираме отново неговия лиричен, кадифен глас, дълбоко проникновен и..

публикувано на 05.01.18 в 09:40