Дичо издаде албум с името „Дух“

Снимка: личен архив

Дичо Христов, познат като Дичо от „Д2“ и до ден днешен не може да излезе от този свой псевдоним, въпреки че повече от 10 години няма общо с тази формация. Но точно там той изгради име като вокал на рок формацията „Д2“ и доби популярност. Оттогава измина много време, през което Дичо успя да се наложи като самостоятелен артист и изпълнител. Както той казва аз не мога нищо да направя сам без музикантите, с които работя. Доказателство за това е и албумът му „Дух“, който излезе дни преди коледните празници. Дичо е посветил проекта на своята дъщеря Ариел, като желанието му е да превъплъти чрез музиката си силния дух на българина за идните поколения. Той изключително много се интересува от българската история и е горд, че е българин. Споделя, че всеки един от нас, поглеждайки в далечното минало, има безброй причини да се гордее със своя произход.

Ето какво каза Дичо за албума си „Дух“:
СнимкаДоста е цветен като стилистика, тъй като много мои приятели участват в него. А всички те работят в различни стилове – "Ъпсурд", "Акага", Део, Лео, Поли Генова и останалите са музиканти от различни жанрове. Неизбежно всеки един от тях е оставил нотка от себе си в песните ми, все пак сме ги правили заедно. Така че е нормално да е толкова шарен. От 21 песни в албума 18 са по мои идеи, а останалите три са на други изпълнители, но така или иначе аз активно участвам във всички по един или друг начин. Пример за личните ми музикални хрумвания са песните „Дух“, „Нощ и ден“, „Ангели“, „Всеки ден… като разбира се, в тях аз работя с Чери, Алекс и всички други музиканти, които са с мен.

Лора Караджова, Поли Генова, оперната певица Гергана Николаева, рапърите Оги 23, Играта и още изпълнители от българската музикална сцена допълват цялостната стилово разнородна картина в албума „Дух". Това играе позитивна роля, тъй като всеки негов фен има какво да чуе – рок, поп, рап, R&B, фънк. В проекта той е включил и една кавър версия на песента „Бързаш, няма време“, която добре познаваме от дискографията на Васил Найденов.
Дичо, заедно с Чери (Иван Йорданов) и Алекс Лазаров са на сцена през последните години в своите концертни прояви. Той е много благодарен, че е попаднал на тях – освен че са професионални, те са и потомствени музиканти.

Какво следва оттук нататък – своя разказ продължава Дичо:

В края на януари ще направя един голям концерт в София, на който искам да поканя всички музиканти, с които съм бил на една сцена.Иначе тримата с Чери и Алекс сериозно работим по следващия албум. В този не влязоха всички направени от мен и други изпълнители песни. Предстоят през пролетта още много концерти не само у нас, но и в чужбина. Ще свирим в Лондон, Копенхаген, Мадрид. Имам голямо желание повече да се изявяваме в Европа догодина, за да разпространим този албум. Работя и върху акустични проекти с някои рапъри и R&B музиканти, като правим компилация между поп, фънк и хип хоп. Така че предстоят интересни неща.

Още от рубриката

Различният Свилен Ноев с нови проекти

Свилен Ноев е познат като фронтмен на група „Остава“, създадена преди 27 години в Габрово. Тогава, заедно с Георги Георгиев – китара и вокал, Боян Петков – бас китара, Даниел Иванов – барабани и Александер Марбург – китара, създават една от..

публикувано на 10.07.18 в 08:05

A to Jazz’2018 обещава открития и емоции

Искаме да възпитаваме децата и младежите в по-добра звукова и емоционална среда, а на традиционните почитатели на тази музика да сбъдваме мечтите. Вдъхновени сме, защото джазът е музика на момента, на импровизацията, на свободния дух – споделя..

публикувано на 06.07.18 в 10:55

Възрожденецът на българската музика и култура

Големият български творец Филип Кутев е емблематична фигура за националната ни култура, а композиторското му наследство, признато за класика, и до днес се радва на световно признание и възторг. Роден в Айтос, той завършва Музикалното училище и..

публикувано на 05.07.18 в 11:55