Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм приветства българското председателство на ЕС

Снимка: БГНЕС

В разговор с премиера Бойко Борисов в Истанбул премиерът на Турция Бинали Йълдъръм го приветства с началото на българското председателство на ЕС, като отбеляза, че още от неговото начало са започнали да се появяват хубави послания от европейските приятели на Турция. От своя страна Борисов определи обновяването на църквата "Св. Стефан" в Истанбул като добра инвестиция в бъдещето, която показва на цяла Европа и на християнския свят, че отношенията с най-големия съсед на България може да се подобрят.

Още от рубриката

Децата, които станаха добрите герои във Фейсбук

Давид, Емо, Калин и Ева – това са децата, които станаха популярни във Фейсбук благодарение на една благородна кауза. За броени дни инициативата им да съберат пари за един от кучешките приюти близо до София спечели много привърженици и споделяния и..

публикувано на 17.07.18 в 10:39

Младежи от пет държави се обучаваха в лагер по предприемачество в Габрово

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" се проведе   Първият международен младежки лагер "Предприемачът като откривател". В него участваха 22 младежи от България, Беларус, Израел, Полша и Русия. Партньори в организирането на лагера бяха Община..

публикувано на 15.07.18 в 08:30

Софийската пожарна служба навършва 140 години

На 16 април 1832 г. в София избухва пожар, който бързо обхваща магазини, кафенета, хлебопекарна, няколко къщи. Разтревоженото население се втурва по улиците, но не е в състояние с нищо да потуши огъня. Точно този ден в София е повреден главният..

публикувано на 14.07.18 в 08:00