Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм приветства българското председателство на ЕС

Снимка: БГНЕС

В разговор с премиера Бойко Борисов в Истанбул премиерът на Турция Бинали Йълдъръм го приветства с началото на българското председателство на ЕС, като отбеляза, че още от неговото начало са започнали да се появяват хубави послания от европейските приятели на Турция. От своя страна Борисов определи обновяването на църквата "Св. Стефан" в Истанбул като добра инвестиция в бъдещето, която показва на цяла Европа и на християнския свят, че отношенията с най-големия съсед на България може да се подобрят.

Още от рубриката

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Отбийте се на празника на кестена в село Брежани

Запазете датата 20 октомври за един специален Празник на кестена в симитлийското село Брежани. Тази година е деветата, в която сдружение "Хора и традиции", съвместно със жителите на селото, организират този любим за региона празник. За поредна..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Надя Кожухарова: Без тежки присъди няма да ограничим трафика и експлоатацията на хора

Все по-често наричат трафика на хора “съвременно робство”. В навечерието на международния ден за борба с престъплението (18 октомври) в ООН с тревога констатират, че разрастващата се с огромни мащаби експлоатация – най-вече сред мигрантите,..

публикувано на 18.10.18 в 11:21