Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм приветства българското председателство на ЕС

Снимка: БГНЕС

В разговор с премиера Бойко Борисов в Истанбул премиерът на Турция Бинали Йълдъръм го приветства с началото на българското председателство на ЕС, като отбеляза, че още от неговото начало са започнали да се появяват хубави послания от европейските приятели на Турция. От своя страна Борисов определи обновяването на църквата "Св. Стефан" в Истанбул като добра инвестиция в бъдещето, която показва на цяла Европа и на християнския свят, че отношенията с най-големия съсед на България може да се подобрят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00