Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм приветства българското председателство на ЕС

Снимка: БГНЕС

В разговор с премиера Бойко Борисов в Истанбул премиерът на Турция Бинали Йълдъръм го приветства с началото на българското председателство на ЕС, като отбеляза, че още от неговото начало са започнали да се появяват хубави послания от европейските приятели на Турция. От своя страна Борисов определи обновяването на църквата "Св. Стефан" в Истанбул като добра инвестиция в бъдещето, която показва на цяла Европа и на християнския свят, че отношенията с най-големия съсед на България може да се подобрят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

Жълт код за значими валежи за 6 области на Източна България

В четвъртък , 18 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Ще е облачно. Валежи сутринта ще има предимно в Източна България. Остава ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен, студен северозападен вятър...

публикувано на 17.04.24 в 21:00
Калоян Гешев

Български седмокласник е трикратен шампион по скоростно смятане

Седмокласникът Калоян Гешев от столичното 125 СУ “Боян Пенев” стана трикратен шампион по скоростно смятане. Той спечели първо място на Олимпиадата по умствени изчисления, която се проведе онлайн. Калоян сърба 243 точки и така успя да отстрани..

публикувано на 17.04.24 в 17:43