Борисов: "Длъжни сме да нормализираме отношенията между ЕС и Турция"

Снимка: БТА

След откриването на обновения храм „Св. Стефан“ в Истанбул премиерът Бойко Борисов заяви, че България, която от 1 януари е председател на Съвета на ЕС, винаги се е старала да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Ние сме длъжни през 2018 г. да нормализираме и да направим отношенията между ЕС и Турция такива, каквито бяха преди само няколко години. Съдбата ни е поставила географски и политически да живеем заедно, да живеем в мир, да се съобразяваме с другите, а днешният ден е такъв, че целият свят и Балканите ще видят как може християнски и мюсюлмански градове да са градове за религиозна толерантност, подчерта Борисов.

Още от рубриката

Вековната гора на българите е в опасност

Една изложба – разказ за вековните български гори и животинските им обитатели, разкрива природното богатство по нашите земи, което обаче може да се превърне в изчезващ свят. В разгара на екологичните протести срещу решението на правителството за..

публикувано на 22.01.18 в 12:14

Родилната помощ може да се върне в добрите ръце на акушерките

На фона на дълбоката демографска криза в страната ни и след като изпратихме 2017 г. като годината с най-малко новородени българчета от четири десетилетия насам, е време да погледнем отново към родилната помощ. Жените, които посрещат новия живот,..

публикувано на 21.01.18 в 09:00

Намалява броят на зимуващите водолюбиви птици в България

По време на 42-то среднозимно преброяване на водолюбивите птици в страната, което се състоя наскоро, бяха наблюдавани пет пъти по-малко птици, в сравнение с предходни години. По данни на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП)..

публикувано на 20.01.18 в 08:10