Борисов: "Длъжни сме да нормализираме отношенията между ЕС и Турция"

Снимка: БТА

След откриването на обновения храм „Св. Стефан“ в Истанбул премиерът Бойко Борисов заяви, че България, която от 1 януари е председател на Съвета на ЕС, винаги се е старала да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Ние сме длъжни през 2018 г. да нормализираме и да направим отношенията между ЕС и Турция такива, каквито бяха преди само няколко години. Съдбата ни е поставила географски и политически да живеем заедно, да живеем в мир, да се съобразяваме с другите, а днешният ден е такъв, че целият свят и Балканите ще видят как може християнски и мюсюлмански градове да са градове за религиозна толерантност, подчерта Борисов.

Още от рубриката

Децата, които станаха добрите герои във Фейсбук

Давид, Емо, Калин и Ева – това са децата, които станаха популярни във Фейсбук благодарение на една благородна кауза. За броени дни инициативата им да съберат пари за един от кучешките приюти близо до София спечели много привърженици и споделяния и..

публикувано на 17.07.18 в 10:39

Младежи от пет държави се обучаваха в лагер по предприемачество в Габрово

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" се проведе   Първият международен младежки лагер "Предприемачът като откривател". В него участваха 22 младежи от България, Беларус, Израел, Полша и Русия. Партньори в организирането на лагера бяха Община..

публикувано на 15.07.18 в 08:30

Софийската пожарна служба навършва 140 години

На 16 април 1832 г. в София избухва пожар, който бързо обхваща магазини, кафенета, хлебопекарна, няколко къщи. Разтревоженото население се втурва по улиците, но не е в състояние с нищо да потуши огъня. Точно този ден в София е повреден главният..

публикувано на 14.07.18 в 08:00