Борисов: "Длъжни сме да нормализираме отношенията между ЕС и Турция"

Снимка: БТА

След откриването на обновения храм „Св. Стефан“ в Истанбул премиерът Бойко Борисов заяви, че България, която от 1 януари е председател на Съвета на ЕС, винаги се е старала да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Ние сме длъжни през 2018 г. да нормализираме и да направим отношенията между ЕС и Турция такива, каквито бяха преди само няколко години. Съдбата ни е поставила географски и политически да живеем заедно, да живеем в мир, да се съобразяваме с другите, а днешният ден е такъв, че целият свят и Балканите ще видят как може християнски и мюсюлмански градове да са градове за религиозна толерантност, подчерта Борисов.

Още от рубриката

На пазар в Кубрат

Неделният пазар в град Кубрат не е обикновено място за пазаруване. На тържището хората си дават среща, обменят информация, получават вести от близките си от чужбина. Тук продавачите-производители имат постоянни клиенти, сред които и много търговци,..

публикувано на 25.04.18 в 10:46

Пачуъркът е хоби и изкуство, което възпитава вкуса

Корените на пачуърка се крият в най-дълбока древност, макар да е прието, че тази техника в нейния съвременен вид се е зародила през XVIII век в Англия. Ето защо названието „пачуърк” идва от английските думи patch – кръпка и work – работа. Това е..

публикувано на 25.04.18 в 08:25

Бесарабските българи в Бразилия: Колко далечни са българските корени?

През 20-те години на ХХ век над 10 000 бесарабски българи от Румъния се преселват в Бразилия. Преселници е имало от всички бесарабски села. Те били агитирани да заминат с примамливи предложения и разкази, че в Бразилия „самуните растат на..

публикувано на 24.04.18 в 11:23