Борисов: "Длъжни сме да нормализираме отношенията между ЕС и Турция"

Снимка: БТА

След откриването на обновения храм „Св. Стефан“ в Истанбул премиерът Бойко Борисов заяви, че България, която от 1 януари е председател на Съвета на ЕС, винаги се е старала да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Ние сме длъжни през 2018 г. да нормализираме и да направим отношенията между ЕС и Турция такива, каквито бяха преди само няколко години. Съдбата ни е поставила географски и политически да живеем заедно, да живеем в мир, да се съобразяваме с другите, а днешният ден е такъв, че целият свят и Балканите ще видят как може християнски и мюсюлмански градове да са градове за религиозна толерантност, подчерта Борисов.

Още от рубриката

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Отбийте се на празника на кестена в село Брежани

Запазете датата 20 октомври за един специален Празник на кестена в симитлийското село Брежани. Тази година е деветата, в която сдружение "Хора и традиции", съвместно със жителите на селото, организират този любим за региона празник. За поредна..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Надя Кожухарова: Без тежки присъди няма да ограничим трафика и експлоатацията на хора

Все по-често наричат трафика на хора “съвременно робство”. В навечерието на международния ден за борба с престъплението (18 октомври) в ООН с тревога констатират, че разрастващата се с огромни мащаби експлоатация – най-вече сред мигрантите,..

публикувано на 18.10.18 в 11:21