Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган очаква реципрочно реставриране на мюсюлмански паметници в България

Снимка: БТА

Лошите спомени от историята не би трябвало да хвърлят сянка върху надеждата и възможността да си съжителстваме мирно, затова ние мислим, че трябва да има обединение на религиите и единство в многообразието. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган при откриването на църквата "Св. Стефан" в Истанбул. Като отбеляза, че би се радвал да бъде обновена и реставрирана също единствената джамия в София, президентът даде да се разбере, че очаква от България реципрочно сътрудничество и за реставрирането на исторически паметници на мюсюлманското вероизповедание на нейна територия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41