Традиция и съвременност се преплитат в рекламните клипове за българското председателство

Автор:

В навечерието на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС, в НДК показаха рекламните клипове, с които страната ни ще бъде представяна пред останалите страни-членки. Те ще бъдат три и ще се излъчват преди всяка формална или неформална среща, както в София, така и в Брюксел и Страсбург. Какво е тяхното послание обяснява министърът на европредседателството Лиляна Павлова:

СнимкаЕдиният клип, който представяме, се нарича „Това е България“. С него искаме да покажем страната ни на онези наши гости, за които тя е непозната. Вторият клип описва приоритетите на българското председателство, а третият ще покаже известните българи и постиженията, които сме дали на света. Видеоклипът има една основна задача – да преоткрием България като скритото бижу на Европа.


Видеото, посветено на българските таланти, прославили страната ни, все още не е завършено. Неговата премиера предстои след няколко седмици.

Продуцент на клиповете е Димитър Гочев, режисьор – Божидар Велинов. Посланието, което носят, е че няма как да не се влюбиш в страната ни от пръв поглед. Снимките оставят усещането, че са уловили България в четири сезона, макар да са правени преди 10 дни. Главните роли са поверени на актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова. Героите им са двама младежи, които пътуват из страната, опознават нейните традиции, обичаи и срещат нови хора, които ги изненадват със своето гостоприемство и добронамереност. В краткото видео своето място намират и два хилядолетни обичая – нестинарството и кукерските танци. Внимание е отделено на българския фолклор, както и на нашата азбука – кирилицата. Бюджетът за трите клипа, интернет банерите и логото, както и за оригиналната музика, композирана от Красимир Тодоров, е 202 000 лева. Предстои да бъде закупено рекламно време в телевизиите и радиостанциите, в което те да бъдат излъчвани.

Снимки: eu2018bg.bg и БГНЕС

Още от рубриката

Вековната гора на българите е в опасност

Една изложба – разказ за вековните български гори и животинските им обитатели, разкрива природното богатство по нашите земи, което обаче може да се превърне в изчезващ свят. В разгара на екологичните протести срещу решението на правителството за..

публикувано на 22.01.18 в 12:14

Родилната помощ може да се върне в добрите ръце на акушерките

На фона на дълбоката демографска криза в страната ни и след като изпратихме 2017 г. като годината с най-малко новородени българчета от четири десетилетия насам, е време да погледнем отново към родилната помощ. Жените, които посрещат новия живот,..

публикувано на 21.01.18 в 09:00

Намалява броят на зимуващите водолюбиви птици в България

По време на 42-то среднозимно преброяване на водолюбивите птици в страната, което се състоя наскоро, бяха наблюдавани пет пъти по-малко птици, в сравнение с предходни години. По данни на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП)..

публикувано на 20.01.18 в 08:10