Традиция и съвременност се преплитат в рекламните клипове за българското председателство

Автор:

В навечерието на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС, в НДК показаха рекламните клипове, с които страната ни ще бъде представяна пред останалите страни-членки. Те ще бъдат три и ще се излъчват преди всяка формална или неформална среща, както в София, така и в Брюксел и Страсбург. Какво е тяхното послание обяснява министърът на европредседателството Лиляна Павлова:

СнимкаЕдиният клип, който представяме, се нарича „Това е България“. С него искаме да покажем страната ни на онези наши гости, за които тя е непозната. Вторият клип описва приоритетите на българското председателство, а третият ще покаже известните българи и постиженията, които сме дали на света. Видеоклипът има една основна задача – да преоткрием България като скритото бижу на Европа.


Видеото, посветено на българските таланти, прославили страната ни, все още не е завършено. Неговата премиера предстои след няколко седмици.

Продуцент на клиповете е Димитър Гочев, режисьор – Божидар Велинов. Посланието, което носят, е че няма как да не се влюбиш в страната ни от пръв поглед. Снимките оставят усещането, че са уловили България в четири сезона, макар да са правени преди 10 дни. Главните роли са поверени на актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова. Героите им са двама младежи, които пътуват из страната, опознават нейните традиции, обичаи и срещат нови хора, които ги изненадват със своето гостоприемство и добронамереност. В краткото видео своето място намират и два хилядолетни обичая – нестинарството и кукерските танци. Внимание е отделено на българския фолклор, както и на нашата азбука – кирилицата. Бюджетът за трите клипа, интернет банерите и логото, както и за оригиналната музика, композирана от Красимир Тодоров, е 202 000 лева. Предстои да бъде закупено рекламно време в телевизиите и радиостанциите, в което те да бъдат излъчвани.

Снимки: eu2018bg.bg и БГНЕС

Още от рубриката
Снимка: архив

Природозащитници алармират за потенциална екокатастрофа в района на българо-сръбската граница

Унищожаването на природата и нейните ресурси в името на частни интереси е проблем, който от години притеснява населението от двете страни на българо-сръбската граница. Природозащитници и общественици от двете държави с тревога следят случващото..

публикувано на 18.01.19 в 11:05

Конете – осъществената детска мечта на Мустафа Сюлейман

Мустафа Сюлейман от шуменското село Загориче е дългогодишен земеделски производител, обработва 8 хил. декара земя, отглежда главно пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, люцерна и овес, около 1000 овце и 500 крави. Но в стопанството му..

публикувано на 16.01.19 в 11:13
Снимки: БТА и БГНЕС

Ромският проблем в България – след десетилетия решаване все така отворен

През последните дни към раздорите около строителството на   пътища,  придобиването на нови изтребители за ВВС и др. на общественото внимание отново бе поставен скандал, свързан с ромите. Отново в навечерието на избори, сякаш за да се потвърди..

публикувано на 16.01.19 в 10:59