Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Традиция и съвременност се преплитат в рекламните клипове за българското председателство

БНР Новини

В навечерието на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС, в НДК показаха рекламните клипове, с които страната ни ще бъде представяна пред останалите страни-членки. Те ще бъдат три и ще се излъчват преди всяка формална или неформална среща, както в София, така и в Брюксел и Страсбург. Какво е тяхното послание обяснява министърът на европредседателството Лиляна Павлова:

СнимкаЕдиният клип, който представяме, се нарича „Това е България“. С него искаме да покажем страната ни на онези наши гости, за които тя е непозната. Вторият клип описва приоритетите на българското председателство, а третият ще покаже известните българи и постиженията, които сме дали на света. Видеоклипът има една основна задача – да преоткрием България като скритото бижу на Европа.


Видеото, посветено на българските таланти, прославили страната ни, все още не е завършено. Неговата премиера предстои след няколко седмици.

Продуцент на клиповете е Димитър Гочев, режисьор – Божидар Велинов. Посланието, което носят, е че няма как да не се влюбиш в страната ни от пръв поглед. Снимките оставят усещането, че са уловили България в четири сезона, макар да са правени преди 10 дни. Главните роли са поверени на актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова. Героите им са двама младежи, които пътуват из страната, опознават нейните традиции, обичаи и срещат нови хора, които ги изненадват със своето гостоприемство и добронамереност. В краткото видео своето място намират и два хилядолетни обичая – нестинарството и кукерските танци. Внимание е отделено на българския фолклор, както и на нашата азбука – кирилицата. Бюджетът за трите клипа, интернет банерите и логото, както и за оригиналната музика, композирана от Красимир Тодоров, е 202 000 лева. Предстои да бъде закупено рекламно време в телевизиите и радиостанциите, в което те да бъдат излъчвани.

Снимки: eu2018bg.bg и БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване, придружено с жълт и оранжев код за валежи в сряда

В сряда , 17 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. По-ниски се очакват в Северозападна България. През деня ще има дъждовна облачност с валежи от дъжд, по-интензивни след обяд. Значителни  валежи се очакват на..

публикувано на 16.04.24 в 20:15

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00

Сребърни медали за България от Олимпиадата по експериментални науки

Два сребърни медала спечелиха българските отбори в Европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7 до 14 април 2024 г. в Люксембург, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Учениците ни се..

публикувано на 16.04.24 в 17:09