Лиляна Павлова: България поема руля на ЕС в бурно море с много предизвикателства

Снимка: BTA
Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова откри интерактивна 3D изложба с фотографии и картини на големи български художници, изградена до Народния театър „Иван Вазов“.

Единадесет години след присъединяването към ЕС, нещо, което беше кауза и мечта за всички българи, имаме възможност да поемем руля на управлението на кораба, наречен Европейски съюз
, каза Павлова в интервю на Севда Дюкянджи за Радио България и допълни: Предизвикателствата са в няколко посоки - най важна е темата за сигурността и стабилността на Европа, която минава през това да постигнем съгласие по въпроса как укрепваме външните граници и темата с релокацията на емигрантите.
Още от рубриката

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Отбийте се на празника на кестена в село Брежани

Запазете датата 20 октомври за един специален Празник на кестена в симитлийското село Брежани. Тази година е деветата, в която сдружение "Хора и традиции", съвместно със жителите на селото, организират този любим за региона празник. За поредна..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Надя Кожухарова: Без тежки присъди няма да ограничим трафика и експлоатацията на хора

Все по-често наричат трафика на хора “съвременно робство”. В навечерието на международния ден за борба с престъплението (18 октомври) в ООН с тревога констатират, че разрастващата се с огромни мащаби експлоатация – най-вече сред мигрантите,..

публикувано на 18.10.18 в 11:21