Лиляна Павлова: България поема руля на ЕС в бурно море с много предизвикателства

Снимка: BTA
Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова откри интерактивна 3D изложба с фотографии и картини на големи български художници, изградена до Народния театър „Иван Вазов“.

Единадесет години след присъединяването към ЕС, нещо, което беше кауза и мечта за всички българи, имаме възможност да поемем руля на управлението на кораба, наречен Европейски съюз
, каза Павлова в интервю на Севда Дюкянджи за Радио България и допълни: Предизвикателствата са в няколко посоки - най важна е темата за сигурността и стабилността на Европа, която минава през това да постигнем съгласие по въпроса как укрепваме външните граници и темата с релокацията на емигрантите.
Още от рубриката

Вековната гора на българите е в опасност

Една изложба – разказ за вековните български гори и животинските им обитатели, разкрива природното богатство по нашите земи, което обаче може да се превърне в изчезващ свят. В разгара на екологичните протести срещу решението на правителството за..

публикувано на 22.01.18 в 12:14

Родилната помощ може да се върне в добрите ръце на акушерките

На фона на дълбоката демографска криза в страната ни и след като изпратихме 2017 г. като годината с най-малко новородени българчета от четири десетилетия насам, е време да погледнем отново към родилната помощ. Жените, които посрещат новия живот,..

публикувано на 21.01.18 в 09:00

Намалява броят на зимуващите водолюбиви птици в България

По време на 42-то среднозимно преброяване на водолюбивите птици в страната, което се състоя наскоро, бяха наблюдавани пет пъти по-малко птици, в сравнение с предходни години. По данни на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП)..

публикувано на 20.01.18 в 08:10