Лиляна Павлова: България поема руля на ЕС в бурно море с много предизвикателства

Снимка: BTA
Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова откри интерактивна 3D изложба с фотографии и картини на големи български художници, изградена до Народния театър „Иван Вазов“.

Единадесет години след присъединяването към ЕС, нещо, което беше кауза и мечта за всички българи, имаме възможност да поемем руля на управлението на кораба, наречен Европейски съюз
, каза Павлова в интервю на Севда Дюкянджи за Радио България и допълни: Предизвикателствата са в няколко посоки - най важна е темата за сигурността и стабилността на Европа, която минава през това да постигнем съгласие по въпроса как укрепваме външните граници и темата с релокацията на емигрантите.
Още от рубриката

На пазар в Кубрат

Неделният пазар в град Кубрат не е обикновено място за пазаруване. На тържището хората си дават среща, обменят информация, получават вести от близките си от чужбина. Тук продавачите-производители имат постоянни клиенти, сред които и много търговци,..

публикувано на 25.04.18 в 10:46

Пачуъркът е хоби и изкуство, което възпитава вкуса

Корените на пачуърка се крият в най-дълбока древност, макар да е прието, че тази техника в нейния съвременен вид се е зародила през XVIII век в Англия. Ето защо названието „пачуърк” идва от английските думи patch – кръпка и work – работа. Това е..

публикувано на 25.04.18 в 08:25

Бесарабските българи в Бразилия: Колко далечни са българските корени?

През 20-те години на ХХ век над 10 000 бесарабски българи от Румъния се преселват в Бразилия. Преселници е имало от всички бесарабски села. Те били агитирани да заминат с примамливи предложения и разкази, че в Бразилия „самуните растат на..

публикувано на 24.04.18 в 11:23