Лиляна Павлова: България поема руля на ЕС в бурно море с много предизвикателства

Снимка: BTA
Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова откри интерактивна 3D изложба с фотографии и картини на големи български художници, изградена до Народния театър „Иван Вазов“.

Единадесет години след присъединяването към ЕС, нещо, което беше кауза и мечта за всички българи, имаме възможност да поемем руля на управлението на кораба, наречен Европейски съюз
, каза Павлова в интервю на Севда Дюкянджи за Радио България и допълни: Предизвикателствата са в няколко посоки - най важна е темата за сигурността и стабилността на Европа, която минава през това да постигнем съгласие по въпроса как укрепваме външните граници и темата с релокацията на емигрантите.
Още от рубриката

Децата, които станаха добрите герои във Фейсбук

Давид, Емо, Калин и Ева – това са децата, които станаха популярни във Фейсбук благодарение на една благородна кауза. За броени дни инициативата им да съберат пари за един от кучешките приюти близо до София спечели много привърженици и споделяния и..

публикувано на 17.07.18 в 10:39

Младежи от пет държави се обучаваха в лагер по предприемачество в Габрово

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" се проведе   Първият международен младежки лагер "Предприемачът като откривател". В него участваха 22 младежи от България, Беларус, Израел, Полша и Русия. Партньори в организирането на лагера бяха Община..

публикувано на 15.07.18 в 08:30

Софийската пожарна служба навършва 140 години

На 16 април 1832 г. в София избухва пожар, който бързо обхваща магазини, кафенета, хлебопекарна, няколко къщи. Разтревоженото население се втурва по улиците, но не е в състояние с нищо да потуши огъня. Точно този ден в София е повреден главният..

публикувано на 14.07.18 в 08:00