Цвета Караянчева: Българските народни представители ще дадат своя принос към формирането на ключовите европейски политики

Снимка: eu2018bg.bg

Българските народни представители ще дадат своя принос към формирането на ключовите европейски политики. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. Тя изразя увереност, че България ще бъде успешен ротационен председател и в продължение на 6 месеца ще е основен двигател на задачите от дневния ред на ЕС. Ще продължим да насърчаваме българското правителство в неговата роля на честен и неутрален посредник между държавите членки на ЕС, да постига конкретни резултати по стратегически европейски приоритети, както в рамките на 6-месечния период на председателството, така и в контекста на 18-месечната политическа програма на триото България, Естония и Австрия, каза Караянчева и добави, че българското парламентарно измерение ще следва водещия принцип на председателството за единствено и солидарност по пътя, ориентиран към бъдещето.

Още от рубриката
Снимка: Миглена Иванова

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан: Куба вярва, че силата на Европа е в нейното единство

На 16 януари т. г. в сградата на Съюза на българските журналисти със съдействието на асоциацията за приятелство „България-Куба“ се проведе среща на посланичката на Куба у нас Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан с журналисти и приятели на Острова на..

публикувано на 18.01.19 в 12:23
Снимки: БГНЕС и lockheedmartin.com

Проектът за закупуване на нови изтребители напредва, противоречията се множат

Правителството на Бойко Борисов предложи на парламента да одобри започването на преговори със САЩ за купуването на изтребители F-16 Block 70, при това като допусне възможността бъдещият договор „да се отклони“ от предварителните изисквания, на..

публикувано на 11.01.19 в 11:00

Управляващи и опозиция се мобилизират за предстоящите избори

ГЕРБ и БСП започват активна подготовка за изборите още този месец, пише в. Дневник. На национална среща, свикана за 20 януари в София, централното ръководство на ГЕРБ ще даде на местните структури инструкции за провеждане на изборите за депутати..

публикувано на 10.01.19 в 12:25