Цвета Караянчева: Българските народни представители ще дадат своя принос към формирането на ключовите европейски политики

Снимка: eu2018bg.bg

Българските народни представители ще дадат своя принос към формирането на ключовите европейски политики. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. Тя изразя увереност, че България ще бъде успешен ротационен председател и в продължение на 6 месеца ще е основен двигател на задачите от дневния ред на ЕС. Ще продължим да насърчаваме българското правителство в неговата роля на честен и неутрален посредник между държавите членки на ЕС, да постига конкретни резултати по стратегически европейски приоритети, както в рамките на 6-месечния период на председателството, така и в контекста на 18-месечната политическа програма на триото България, Естония и Австрия, каза Караянчева и добави, че българското парламентарно измерение ще следва водещия принцип на председателството за единствено и солидарност по пътя, ориентиран към бъдещето.

Още от рубриката

Кристиан Вигенин: Обединението на Европа няма да бъде завършено, докато Западните Балкани не станат част от ЕС

Националният дворец на културата в София бе домакин на Срещата на председателите на комисиите по европейските въпроси на парламентите на ЕС (КОСАК). Тя се проведе под наслов „Бъдещето на Европейския съюз - сила в единството“. Форумът бе открит от..

публикувано на 23.01.18 в 10:56

Какво означава подкрепата на най-силните в ЕС за българското председателство

Въпреки сложната вътрешнополитическа ситуация в Германия около съставянето на новата управляваща коалиция, в събота федералният канцлер Ангела Меркел посети България, за да се информира от първа ръка за намеренията на Българското председателство..

публикувано на 22.01.18 в 12:20

Вот на недоверие по време на европредседателство

В средата на ноември м. г. БСП заяви, че ще участва в парламентарни дебати, само ако те са за оставката на тогавашния председател на НС Димитър Главчев, за държавния бюджет за 2018 г. и за вот на недоверие към правителството. Главчев вече не е..

публикувано на 17.01.18 в 11:26