Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Таяни: Българското председателство е добро време за размисъл как да направим ЕС по-ефективен, по-демократичен и по-гъвкав

БНР Новини
Снимка: eu2018bg.bg

Българското председателство е добро време за размисъл как да направим ЕС по-ефективен, по-демократичен и по-гъвкав. Това каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни на официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. "Съединението прави силата" е девизът на България, който е избрани и за девиз на българското председателство. Затова ние заедно действително следва да преборим предизвикателствата и да направим Европа готова за бъдещето. Антонио Таяни посочи, че гражданите на Европа имат огромни очаквания, искат повече заетост, повече работни места. За да създадем това, следва да привлечем повече инвестиции, особено в дигитална техника, туризъм, каза Таяни. Той благодари на българските институции и правителството за силния ангажимент в защита на общата граница на ЕС, както и за чудесното сътрудничество между българската армия и полиция и европейските им колеги. Антонио Таяни изрази надежда българското председателство да „павира“ пътя за по-доброто сътрудничество между ЕС и страните от Западните Балкани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05