Жан-Клод Юнкер: Мястото на България е в Европа и в Еврозоната

Снимка: БТА

Преди 11 години, през 2007 година, България стана член на ЕС, но процесът започна много дълго преди това. Гордея се, че съм малка част от присъединяването на България. Това заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. Той припомни и друг момент от присъединяването на България към ЕС, когато през 1977 година сонда в Космоса полетя с песента „Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на родопската певица Валя Балканска. Жан-Клод Юнкер бе категоричен, че мястото на България е в Европа и в Еврозоната. Комисията ви подкрепя, подчерта той и добави, че Българското председателство съвпада с ключов момент, когато в ход са ред знакови инициативи за определяне на бъдещето на ЕС.

Още от рубриката

България приветства решението на парламента в Скопие за промяна на името на Македония

С квалифицирано мнозинство от две трети - 80 от общо 120 депутати, парламентът в Скопие  прие поправки в конституцията, за да може страната да промени името си на Република Северна Македония. Смяната на името, договорена с Гърция в Преспанския договор от юни..

обновено на 20.10.18 в 14:07

Социалистите искат за трети път тази година вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“

Вчера, 15 октомври, левицата внесе трето за 2018г. искане за вот на недоверие към правителството. Първото бе предявено в началото на българското председателство на Съвета на ЕС през януари заради обвинения в корупция, но не мина. Вот за недоверие..

публикувано на 16.10.18 в 10:58

Започна окончателно съгласуване на новия Закон за вероизповеданията между политици и духовници

В четвъртък парламентът прие на първо четене два проекта на закони за вероизповеданията. Идеята на депутатите е в бъдещия нов Закон за вероизповеданията да бъдат защитени традиционните такива и да се елиминират възможностите за радикализация на..

публикувано на 12.10.18 в 13:05