Бойко Борисов: По време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви при откриването на българското европредседателство, че, от една страна, по време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време трябва всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него. Според него, след словото на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който говори на български, всяка реч и всяко изказване са неуместни. Ние като българи действително трябва да оценим, че председателят на Съвета е положил толкова труд, за да покаже уважението на европейските институции към нашата история, към всички, които са положили толкова усилия, каза Борисов. Той обясни, че през 6-те месеца на председателството има много събития, сред които изброи кохезионната политика, големите проблеми в региона, земеделската политика, киберсигурността, общата европейска отбрана и миграцията. Според премиера, страната ни има шанс да придвижи напред надеждата на народите на Западните Балкани.

Още от рубриката

Министър Пацоли пред Радио България: „Нашето добро съжителство е единствената алтернатива“

На 20 април на посещение в България беше първият зам.-министър-председател на Косово и министър на външните работи Бехджет Пацоли. Гостът разговаря с министъра на външните работи Екатерина Захариева, с председателя на Комисията по външна политика..

публикувано на 23.04.18 в 11:30

Консултативния съвет по национала сигурност отново стана място за политически конфронтации

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) към президента на републиката проведе в четвъртък, 19 април, продължително заседание по въпроси, които и преди това тази година беше обсъждал – модернизацията на армията и рисковете за България..

публикувано на 20.04.18 в 11:21
Федерика Могерини призова за участие всички страни от ЕС и Западните Балкани в срещата на 17 май

Подготовката за срещата на върха ЕС-Западни Балкани навлезе в решаваща фаза

В доклада си за Западните Балкани ЕК препоръча започване на преговори за присъединяване на Македония и Албания. Окончателното решение по въпроса се очаква по-късно тази година, но и сама по себе си препоръката е важна стъпка към осъществяване на..

публикувано на 18.04.18 в 12:09