Бойко Борисов: По време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви при откриването на българското европредседателство, че, от една страна, по време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време трябва всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него. Според него, след словото на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който говори на български, всяка реч и всяко изказване са неуместни. Ние като българи действително трябва да оценим, че председателят на Съвета е положил толкова труд, за да покаже уважението на европейските институции към нашата история, към всички, които са положили толкова усилия, каза Борисов. Той обясни, че през 6-те месеца на председателството има много събития, сред които изброи кохезионната политика, големите проблеми в региона, земеделската политика, киберсигурността, общата европейска отбрана и миграцията. Според премиера, страната ни има шанс да придвижи напред надеждата на народите на Западните Балкани.

Още от рубриката

България тръгва по пътя на еврото

Финансовите министри на страните от Еврогрупата дадоха зелена светлина за влизането на България в чакалнята на еврозоната и банковия съюз и определиха кога и как това да стане. Това решение идва в отговор на желанието на София да приеме еврото, което..

публикувано на 16.07.18 в 10:34

Позицията на София в НАТО за увеличаване на военните бюджети – очаквано сдържана

Приключилата вчера в Брюксел среща на върха на НАТО ще се запомни със силни вълнения около предложеното от американския президент Доналд Тръмп увеличаване на национални средства за отбрана от 2 на 4 процента от БВП. В НАТО темата беше чувствителна..

публикувано на 13.07.18 в 12:26

Как седмата среща на 16+1 изведе България отново в световните новини

Приключилото в неделя четиридневно посещение на китайския премиер Ли Къцян в България е сред основните теми на националните медии днес. На преден план повечето от тях поставят идеята на премиера Бойко Борисов бъдещият център за партньорство между..

публикувано на 09.07.18 в 12:09