Бойко Борисов: По време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви при откриването на българското европредседателство, че, от една страна, по време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време трябва всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него. Според него, след словото на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който говори на български, всяка реч и всяко изказване са неуместни. Ние като българи действително трябва да оценим, че председателят на Съвета е положил толкова труд, за да покаже уважението на европейските институции към нашата история, към всички, които са положили толкова усилия, каза Борисов. Той обясни, че през 6-те месеца на председателството има много събития, сред които изброи кохезионната политика, големите проблеми в региона, земеделската политика, киберсигурността, общата европейска отбрана и миграцията. Според премиера, страната ни има шанс да придвижи напред надеждата на народите на Западните Балкани.

Още от рубриката

Кристиан Вигенин: Обединението на Европа няма да бъде завършено, докато Западните Балкани не станат част от ЕС

Националният дворец на културата в София бе домакин на Срещата на председателите на комисиите по европейските въпроси на парламентите на ЕС (КОСАК). Тя се проведе под наслов „Бъдещето на Европейския съюз - сила в единството“. Форумът бе открит от..

публикувано на 23.01.18 в 10:56

Какво означава подкрепата на най-силните в ЕС за българското председателство

Въпреки сложната вътрешнополитическа ситуация в Германия около съставянето на новата управляваща коалиция, в събота федералният канцлер Ангела Меркел посети България, за да се информира от първа ръка за намеренията на Българското председателство..

публикувано на 22.01.18 в 12:20

Вот на недоверие по време на европредседателство

В средата на ноември м. г. БСП заяви, че ще участва в парламентарни дебати, само ако те са за оставката на тогавашния председател на НС Димитър Главчев, за държавния бюджет за 2018 г. и за вот на недоверие към правителството. Главчев вече не е..

публикувано на 17.01.18 в 11:26