Повечето от българите искат въвеждане на още правила и контрол в курортите

Снимка: БГНЕС

92 на сто от анкетираните пълнолетни български граждани приемат идеята за по-ясни правила в местата за туристи, сочи последното изследване на „Галъп“ върху туризма. Мнозинство от 63 на сто принципно одобрява идеята за категоризиране на плажовете. 39 на сто одобряват работата на туристическото министерство, 35 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят. Очевидно, развитието на зимния туризъм и ски спорта имат подкрепа, а изграждането на нови лифтове и съоръжения не се възприема като проблем. Проблем се вижда по-скоро в опасността от презастрояване – както беше отбелязано в друг скорошен сондаж, припомнят социолозите. 46 на сто от българите над 18 годишна възраст казват, че в последните пет години са почивали, макар и за малко, на български морски курорт. 35 процента твърдят същото за планински курорти у нас. 20 на сто са посетили чуждестранен морски курорт, а 2 на сто – чуждестранен планински курорт.

Още от рубриката

Траби-тур ни връща в живота на София преди 30 години

Макар от рухването на Берлинската стена, с което бе сложен край на социализма в Източна Европа, да са минали близо 30 години, спомените за онова време са все още живи. Днес родените след 1989 година слушат с интерес разказите на своите близки за..

публикувано на 14.08.18 в 10:16

Българският туризъм: добри резултати досега и оптимистични прогнози до края на годината

3 644 791 чужденци са посетили България за първите 6 месеца на 2018 г. Така за периода януари-юни тази година се отбелязва ръст от 8,9 процента спрямо същия период на 2017 г., показват данните на Националния статистически институт. Само през юни 2018..

публикувано на 12.08.18 в 08:00

Разходката с лодка по Ропотамо запечатва лицата на всички посетители

Всеки е добре дошъл на брега на р. Ропотамо, а на кея с лодките го посреща пъстра изложба със снимки на усмихнатите лица на много от дошлите преди него посетители. Кадрите се правят по проект на организация за защита на природата и по желание всеки..

публикувано на 05.08.18 в 08:00