Повечето от българите искат въвеждане на още правила и контрол в курортите

Снимка: БГНЕС

92 на сто от анкетираните пълнолетни български граждани приемат идеята за по-ясни правила в местата за туристи, сочи последното изследване на „Галъп“ върху туризма. Мнозинство от 63 на сто принципно одобрява идеята за категоризиране на плажовете. 39 на сто одобряват работата на туристическото министерство, 35 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят. Очевидно, развитието на зимния туризъм и ски спорта имат подкрепа, а изграждането на нови лифтове и съоръжения не се възприема като проблем. Проблем се вижда по-скоро в опасността от презастрояване – както беше отбелязано в друг скорошен сондаж, припомнят социолозите. 46 на сто от българите над 18 годишна възраст казват, че в последните пет години са почивали, макар и за малко, на български морски курорт. 35 процента твърдят същото за планински курорти у нас. 20 на сто са посетили чуждестранен морски курорт, а 2 на сто – чуждестранен планински курорт.

Още от рубриката

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители за 2017 г.

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители, пренощували в града през 2017, в сравнение с предходната година. Това сочат резултатите от Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard. Проучването включва 162 държави...

публикувано на 13.10.18 в 08:25

На безгрижна есенна разходка из Понор планина

Ако се чудите накъде да поемете на релаксиращ преход в планината през слънчевите дни на циганското лято, можете да спрете избора си на Понор. Това е карстова планина, разположена в централната част на Западна Стара планина. Най-високата ѝ точка е..

публикувано на 09.10.18 в 14:42

Монументът на Бузлуджа ще съхранява паметта за социалистическа България

Стартирана е процедура чрез Министерството на културата, която да предостави на монумента на връх Бузлуджа статут на паметник на културата. Той е построен през 80-те години на ХХ век като Дом на Българската комунистическа партия. З аради лошото..

публикувано на 07.10.18 в 08:30