Повечето от българите искат въвеждане на още правила и контрол в курортите

Снимка: БГНЕС

92 на сто от анкетираните пълнолетни български граждани приемат идеята за по-ясни правила в местата за туристи, сочи последното изследване на „Галъп“ върху туризма. Мнозинство от 63 на сто принципно одобрява идеята за категоризиране на плажовете. 39 на сто одобряват работата на туристическото министерство, 35 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят. Очевидно, развитието на зимния туризъм и ски спорта имат подкрепа, а изграждането на нови лифтове и съоръжения не се възприема като проблем. Проблем се вижда по-скоро в опасността от презастрояване – както беше отбелязано в друг скорошен сондаж, припомнят социолозите. 46 на сто от българите над 18 годишна възраст казват, че в последните пет години са почивали, макар и за малко, на български морски курорт. 35 процента твърдят същото за планински курорти у нас. 20 на сто са посетили чуждестранен морски курорт, а 2 на сто – чуждестранен планински курорт.

Още от рубриката

Туристическият район „Южно Черноморие“ е вече факт

Кметове на 12 общини от региона на Бургас се обединиха около създаването на туристически клъстер, който да подпомага развитието на туризма в региона. Работата по създаване на район „Южно Черноморие“ започва през 2016 г , като отговор на заложената в..

публикувано на 21.04.18 в 09:05

Започва международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

От 19 до 21 април   2018 година Велико Търново е домакин на традиционното за старопрестолната столица международно туристическо изложение „Културен туризъм“. Тазгодишното 15-о издание ще се проведе в двореца на културата и спорта „Васил Левски“,..

публикувано на 18.04.18 в 11:08

Иновация за туристи – аудио устройства за градски екскурзии очакват гостите на България

България привлича все повече чуждестранни туристи, а благодарение на нискотарифните авиокомпании малко познатата доскоро София става все по-достъпна. Млади хора, нарамили раници, разглеждат забележителностите на българската столица и от 17 април за тях..

публикувано на 17.04.18 в 11:28