Повечето от българите искат въвеждане на още правила и контрол в курортите

БГНЕС

92 на сто от анкетираните пълнолетни български граждани приемат идеята за по-ясни правила в местата за туристи, сочи последното изследване на „Галъп“ върху туризма. Мнозинство от 63 на сто принципно одобрява идеята за категоризиране на плажовете. 39 на сто одобряват работата на туристическото министерство, 35 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят. Очевидно, развитието на зимния туризъм и ски спорта имат подкрепа, а изграждането на нови лифтове и съоръжения не се възприема като проблем. Проблем се вижда по-скоро в опасността от презастрояване – както беше отбелязано в друг скорошен сондаж, припомнят социолозите. 46 на сто от българите над 18 годишна възраст казват, че в последните пет години са почивали, макар и за малко, на български морски курорт. 35 процента твърдят същото за планински курорти у нас. 20 на сто са посетили чуждестранен морски курорт, а 2 на сто – чуждестранен планински курорт.

Още от рубриката
Николина Ангелкова, Елжбета Биенковска и Зураб Пололикашвили по време на срещата.

Николина Ангелкова: Сътрудничеството в областта на туризма ще изглади противоречията на Балканите

Националният дворец на културата бе домакин на още едно събитие от календара на българското председателство на Съвета на ЕС. Фокусът този път беше насочен към проблемите и перспективите за развитие на сектор „Туризъм“. Срещата имаше неформален..

публикувано на 14.02.18 в 11:49

88-годишният алпинист Борис Туечки: България е най-хубавата страна!

С алпинизъм Борис Туечки започва да се занимава от 30-годишен. „Малко по-късно започнах, защото учех вечерно, работех… Но имах нужда от отмора и тръгнах по планините“, разказва алпинистът. Днес, на 88 години, Борис Туечки пази спомени за..

публикувано на 13.02.18 в 15:29

Интер Експо център е домакин на международното туристическо изложение „Ваканция и спа Експо“

Международната туристическа борса „Ваканция и спа Експо“ е едно от най-големите изложения, посветени на туризма у нас. Тазгодишното издание е 35-о поред, а участниците ще бъдат над 360, както от България, така и от още 22 страни. Над 50 български..

публикувано на 13.02.18 в 11:11