Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето от българите искат въвеждане на още правила и контрол в курортите

Снимка: БГНЕС

92 на сто от анкетираните пълнолетни български граждани приемат идеята за по-ясни правила в местата за туристи, сочи последното изследване на „Галъп“ върху туризма. Мнозинство от 63 на сто принципно одобрява идеята за категоризиране на плажовете. 39 на сто одобряват работата на туристическото министерство, 35 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят. Очевидно, развитието на зимния туризъм и ски спорта имат подкрепа, а изграждането на нови лифтове и съоръжения не се възприема като проблем. Проблем се вижда по-скоро в опасността от презастрояване – както беше отбелязано в друг скорошен сондаж, припомнят социолозите. 46 на сто от българите над 18 годишна възраст казват, че в последните пет години са почивали, макар и за малко, на български морски курорт. 35 процента твърдят същото за планински курорти у нас. 20 на сто са посетили чуждестранен морски курорт, а 2 на сто – чуждестранен планински курорт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50
Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26