Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен се провежда най-голямото международно изложение – договаряне на пчеларите в региона

Снимка: БГНЕС

По повод Деня на пчеларя – 10 февруари, когато православната църква почита Св. Свещеномъченик Харалампий, в Плевен се провежда най-голямото изложение – договаряне на заетите в този бранш. Тази година в дните на изложението ще присъстват 170 фирми от пчеларската индустрия. Свой щанд ще имат 22 държави – производителки на мед от цял свят. За място на изложението е избран бизнес-комплекс на гаровия площад в Плевен, като акцент тази година се поставя върху биологичното пчеларство. Около една трета от българския мед за износ е биологичен – това е медът, който се търси в Европа. България има 95 на сто чиста природа за производство на биологичен мед, посочват организаторите на специализираното изложение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00