Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен се провежда най-голямото международно изложение – договаряне на пчеларите в региона

Снимка: БГНЕС

По повод Деня на пчеларя – 10 февруари, когато православната църква почита Св. Свещеномъченик Харалампий, в Плевен се провежда най-голямото изложение – договаряне на заетите в този бранш. Тази година в дните на изложението ще присъстват 170 фирми от пчеларската индустрия. Свой щанд ще имат 22 държави – производителки на мед от цял свят. За място на изложението е избран бизнес-комплекс на гаровия площад в Плевен, като акцент тази година се поставя върху биологичното пчеларство. Около една трета от българския мед за износ е биологичен – това е медът, който се търси в Европа. България има 95 на сто чиста природа за производство на биологичен мед, посочват организаторите на специализираното изложение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16