Вим Вендерс идва със свой филм за „София филм фест“

Снимка: siff.bg

Вим Вендерс идва на 22-ия "София филм фест" с новия си филм "Потапяне", с който беше открит 65-ият филмов фестивал в Сан Себастиан. Филмът е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои. Емблемата на световното независимо кино ще изнесе майсторски клас в София и ще представи своите идеи и творчество пред българската публика. Вим Вендерс идва у нас почти 10 години след гостуването си с филма "Снимки в Палермо". Още шест от най-важните заглавия във филмографията на Вим Вендерс ще могат да видят киноманите през март. Първият е възстановената дигитална версия на отличения със "Златна палма" в Кан "Париж, щата Тексас" (1984 г.).

Още от рубриката

Кадър от филма “Зелената книга”

Димитър Маринов: Време е интелигенцията у нас да излезе от халтурата и да поеме юздите

Филмът на Питър Фарели “Зелената книга” има отлични шансове да спечели поне една от статуетките на церемонията на Американската филмова академия в края на седмицата. Принос за номинираната в пет категории за “Оскар” творба дава и българският актьор..

публикувано на 21.02.19 в 14:07

Стефан Цанев живее с театъра и вярва, че е запалил искра

Писателят Стефан Цанев ще получи наградата „Икар” за изключителен принос в театралното изкуство. След номинацията от Съюза на артистите този месец, призът ще му бъде връчен на 27 март – Деня на театъра. 82-годишният Стефан Цанев е продуктивен..

публикувано на 18.02.19 в 08:30

Изложба на скулптора Борис Гондов за дирята в живота

„Между Прокоба и Голгота” е озаглавил изложбата си Борис Гондов (р. 1935г.), който показва в столичната галерия „Контраст” свои произведения, създадени през 2018г. Майстор на естетичния пластичен израз, независимо в какъв материал и коя тема..

публикувано на 16.02.19 в 08:05