Вим Вендерс идва със свой филм за „София филм фест“

Снимка: siff.bg

Вим Вендерс идва на 22-ия "София филм фест" с новия си филм "Потапяне", с който беше открит 65-ият филмов фестивал в Сан Себастиан. Филмът е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои. Емблемата на световното независимо кино ще изнесе майсторски клас в София и ще представи своите идеи и творчество пред българската публика. Вим Вендерс идва у нас почти 10 години след гостуването си с филма "Снимки в Палермо". Още шест от най-важните заглавия във филмографията на Вим Вендерс ще могат да видят киноманите през март. Първият е възстановената дигитална версия на отличения със "Златна палма" в Кан "Париж, щата Тексас" (1984 г.).

Още от рубриката

Александър Телалим за магичния свят на акварела и калиграфията на кирилица в източен стил

Двама художници представят България в мащабната международна изложба „Майстори на акварела“ в Санкт-Петербург от 1 до 25 февруари. Творбите на българските участници донякъде представят целия диапазон на акварелното изкуство, смята единият от..

публикувано на 22.02.18 в 12:43

Адриана Чернин – изгубена в безкрайността на орнамента

До 10 март наскоро откритата софийска галерия „Структура“ предлага на вниманието на своите посетители изложбата на Адриана Чернин „Отклонения“. В нея могат да се видят съвсем нови творби, създадени специално за пространството на галерията...

публикувано на 19.02.18 в 12:23

Театър „Българска армия” възобнови постановката на „Тайната вечеря на Дякона Левски”

По повод 145-годишнината от гибелта на Васил Левски, театър „Българска армия” възобнови постановката на трагедията „Тайната вечеря на Дякона Левски” (1987) от Стефан Цанев. Турнето на трупата с тази пиеса в различни български градове завършва на..

публикувано на 18.02.18 в 10:35