Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вим Вендерс идва със свой филм за „София филм фест“

Снимка: siff.bg

Вим Вендерс идва на 22-ия "София филм фест" с новия си филм "Потапяне", с който беше открит 65-ият филмов фестивал в Сан Себастиан. Филмът е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои. Емблемата на световното независимо кино ще изнесе майсторски клас в София и ще представи своите идеи и творчество пред българската публика. Вим Вендерс идва у нас почти 10 години след гостуването си с филма "Снимки в Палермо". Още шест от най-важните заглавия във филмографията на Вим Вендерс ще могат да видят киноманите през март. Първият е възстановената дигитална версия на отличения със "Златна палма" в Кан "Париж, щата Тексас" (1984 г.).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български килими във Париж – културна дипломация в действие /Снимки/

Културният институт на България в Париж грее в цветове. За първи път автентични български килими от 19-и и 20-и век са представени във френската столица. Колоритната експозицията в галерията на БКИ е озаглавена "История в цветове. 350..

публикувано на 19.04.24 в 16:36

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25