Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер Експо център е домакин на международното туристическо изложение „Ваканция и спа Експо“

БНР Новини
Снимка: holidayfair-sofia.com

Международната туристическа борса „Ваканция и спа Експо“ е едно от най-големите изложения, посветени на туризма у нас. Тазгодишното издание е 35-о поред, а участниците ще бъдат над 360, както от България, така и от още 22 страни. Над 50 български общини също ще имат свои представители на форума, където ще представят възможностите за почивка и развлечение на своя територия. В рамките на изложението от 14 до 16 февруари залите на „Интер експо център“ в София ще приютят изложители от Турция, Македония, Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Хърватия, Мексико и Доминикана. Участие са потвърдили и представители на Министерството на туризма на Куба, както и посолствата на Аржентина, Азербайджан и Южна Африка.

За първи път туристическата борса има свой официален партньор– Сърбия. По думите на организатора Вихра Огнянова, западната ни съседка се утвърждава като една от дестинациите в региона, които умело използват туристическия си потенциал. Сърбия се превръща във все по-разпознаваема и търсена дестинация за уикенд туризъм. Интересът на българите към страната е голям – дължи се на близостта на културите на двете държави, добрата храна и прочутото гостоприемство. А за засиления туристически поток от България към Сърбия свидетелстват пълните хотели и ресторанти близо до границата.

По време на „Ваканция и спа Експо“ посетителите ще могат да се запознаят с продукти на компании от сферата на информационните технологии, както и със съвременни онлайн платформи за предоставяне на туристически услуги. Освен това ще имат възможност да присъстват на връчването на годишните награди на изложението. Отличия ще получат най-добрите туроператори за входящ и изходящ туризъм, най-добрият иновационен продукт в областта на туризма, както и успешно реализирана инвестиция, свързана с подобряването на околната среда. Награда ще има и за провеждане на последователна политика за развитие на туристическа дестинация. Пред Радио България Вихра Огнянова сподели как се променя изложението през годините и какво включва съпътстващата програма:

Участниците променят много сериозно визиите и съдържанието на щандовете си. Прекрасни щандове се правят, които са много модерни и различни. Правят се много презентации, промоции. Изложението расте благодарение на това, че участниците искат да се представят по все по-добър начин. Съпътстващата програма също е много богата. Най-новите тенденции в онлайн маркетинга ще бъдат представени като част от нея. Неслучайно в рамките на „Ваканция и Спа Експо“, на 15 февруари, Министерството на туризма ще проведе една от най-важните дискусии за дигиталната трансформация в бранша.

Дигиталната трансформация е от ключово значение за устойчив икономически растеж, но за да се случи тя е нужно да подобрим своята дигитална грамотност. Преди година или две това изискваше време и желание. Днес желанието се превръща в задължение, тъй като, ако не се приспособим към променените в света около нас, ще останем завинаги в миналото. Именно затова е нужно активно да се работи в тази насока, а дискусиите по темата да станат по-задълбочени и да доведат до реални решения и практически ползи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50
Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50