Отбелязваме Световния ден на радиото

Снимка: БНР

Днес, 13 февруари, отбелязваме Световния ден на радиото. За първи път празникът е честван  през 2012 г. след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО, а впоследствие е обявен като такъв официално от Общото събрание на ООН. За шеста поредна година БНР отбелязва деня, този път под наслов „Радио и спорт“. По повод събитието пред сградата на радиото беше организирана тренировка на журналисти с лекоатлетката Тереза Маринова – олимпийски шампион по троен скок от летните игри в Сидни през 2000 г., както и европейски и световен шампион. Пред БНР Тереза коментира:Уча децата, които тренирам, че когато силно мечтаеш за нещо, то е постижимо и искам да им покажа, че аз всъщност съм нагледния пример за това, както и че една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не могат да си представят. Носителката на три олимпийски медала от зимни игри Евгения Раданова тази вечер ще бъде водещ на спортното предаване на програма „Хоризонт“ „На финала“.Още от рубриката

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Отбийте се на празника на кестена в село Брежани

Запазете датата 20 октомври за един специален Празник на кестена в симитлийското село Брежани. Тази година е деветата, в която сдружение "Хора и традиции", съвместно със жителите на селото, организират този любим за региона празник. За поредна..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Надя Кожухарова: Без тежки присъди няма да ограничим трафика и експлоатацията на хора

Все по-често наричат трафика на хора “съвременно робство”. В навечерието на международния ден за борба с престъплението (18 октомври) в ООН с тревога констатират, че разрастващата се с огромни мащаби експлоатация – най-вече сред мигрантите,..

публикувано на 18.10.18 в 11:21