Отбелязваме Световния ден на радиото

Снимка: БНР

Днес, 13 февруари, отбелязваме Световния ден на радиото. За първи път празникът е честван  през 2012 г. след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО, а впоследствие е обявен като такъв официално от Общото събрание на ООН. За шеста поредна година БНР отбелязва деня, този път под наслов „Радио и спорт“. По повод събитието пред сградата на радиото беше организирана тренировка на журналисти с лекоатлетката Тереза Маринова – олимпийски шампион по троен скок от летните игри в Сидни през 2000 г., както и европейски и световен шампион. Пред БНР Тереза коментира:Уча децата, които тренирам, че когато силно мечтаеш за нещо, то е постижимо и искам да им покажа, че аз всъщност съм нагледния пример за това, както и че една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не могат да си представят. Носителката на три олимпийски медала от зимни игри Евгения Раданова тази вечер ще бъде водещ на спортното предаване на програма „Хоризонт“ „На финала“.Още от рубриката

Ръкавиците на Милена Стефанова са бижу за ръцете на всяка жена

Милена Стефанова започва да се занимава с плетене още като ученичка, попивайки майсторлъка от баба си и майка си. Пренася любовта към красивото и изящното през годините, сътворявайки от прежда прекрасни чанти и плетива, повечето от които..

публикувано на 19.01.19 в 08:00
Снимка: архив

Природозащитници алармират за потенциална екокатастрофа в района на българо-сръбската граница

Унищожаването на природата и нейните ресурси в името на частни интереси е проблем, който от години притеснява населението от двете страни на българо-сръбската граница. Природозащитници и общественици от двете държави с тревога следят случващото..

публикувано на 18.01.19 в 11:05

Конете – осъществената детска мечта на Мустафа Сюлейман

Мустафа Сюлейман от шуменското село Загориче е дългогодишен земеделски производител, обработва 8 хил. декара земя, отглежда главно пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, люцерна и овес, около 1000 овце и 500 крави. Но в стопанството му..

публикувано на 16.01.19 в 11:13