Отбелязваме Световния ден на радиото

Снимка: БНР

Днес, 13 февруари, отбелязваме Световния ден на радиото. За първи път празникът е честван  през 2012 г. след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО, а впоследствие е обявен като такъв официално от Общото събрание на ООН. За шеста поредна година БНР отбелязва деня, този път под наслов „Радио и спорт“. По повод събитието пред сградата на радиото беше организирана тренировка на журналисти с лекоатлетката Тереза Маринова – олимпийски шампион по троен скок от летните игри в Сидни през 2000 г., както и европейски и световен шампион. Пред БНР Тереза коментира:Уча децата, които тренирам, че когато силно мечтаеш за нещо, то е постижимо и искам да им покажа, че аз всъщност съм нагледния пример за това, както и че една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не могат да си представят. Носителката на три олимпийски медала от зимни игри Евгения Раданова тази вечер ще бъде водещ на спортното предаване на програма „Хоризонт“ „На финала“.Още от рубриката

Важна цел пред обществените медии е да казват истината

Недостатъчното финансиране, дигиталното развитие и ангажирането на младата аудитория са предизвикателствата, пред които са изправени всички обществени медии в Югоизточна Европа, стана ясно по време на форума, организиран от БНР. Директори на..

публикувано на 21.05.18 в 13:31

Мария Габриел връчи наградата „Мадам дьо Стал” за принос към културните ценности на Европа

Българската академия на науките бе домакин на 19-то Общо събрание на Федерацията на всички европейски академии (ALLEA – All European Academies). То бе съпътствано от  научен симпозиум на тема: „Науката във времена на предизвикателство за доверие и..

публикувано на 19.05.18 в 10:15

Котката без опашка отново ще поведе карнавалното шествие в Габрово на 19 май

Започнаха традиционните майски празници на град Габрово. Основното в тях са Дните на хумора и сатирата, които включват и карнавал в първата събота след деня на Габрово – 17 май. Девизът на карнавала тази година е „Габрово – мой малък Брюксел” – весело..

публикувано на 19.05.18 в 09:15