Отбелязваме Световния ден на радиото

Снимка: БНР

Днес, 13 февруари, отбелязваме Световния ден на радиото. За първи път празникът е честван  през 2012 г. след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО, а впоследствие е обявен като такъв официално от Общото събрание на ООН. За шеста поредна година БНР отбелязва деня, този път под наслов „Радио и спорт“. По повод събитието пред сградата на радиото беше организирана тренировка на журналисти с лекоатлетката Тереза Маринова – олимпийски шампион по троен скок от летните игри в Сидни през 2000 г., както и европейски и световен шампион. Пред БНР Тереза коментира:Уча децата, които тренирам, че когато силно мечтаеш за нещо, то е постижимо и искам да им покажа, че аз всъщност съм нагледния пример за това, както и че една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не могат да си представят. Носителката на три олимпийски медала от зимни игри Евгения Раданова тази вечер ще бъде водещ на спортното предаване на програма „Хоризонт“ „На финала“.Още от рубриката

Деца от Попово изработват мартеници , за да подпомогнат връстници със здравословни проблеми

Наближава първи март, един от най- красивите български празници, когато всички се закичваме с бели и червени пискюли за здраве и посрещане на пролетта. Закичват се всички българи, където и да са по света. Много българските деца изработват мартеници..

публикувано на 21.02.18 в 11:33

Шоколадовото царство на Иван и Ивалина

Шоколадът е онова неустоимо сладко изкушение, което всички обичаме. Трудно минава и ден без да си откраднем секунди, в които да се насладим на няколко парченца от какаово-млечната магия. За някои хора обаче тази наслада е недостъпна, тъй като са..

публикувано на 20.02.18 в 11:50

“Живот на килограм” помага на подрастващите да се справят с хранителните разстройства

Може ли животът да се измерва в килограми? Оказва се, че да – щом образът в огледалото и величината на кантара не покриват изискванията на масовия идеал. Зад всяко хранително разстройство стои емоционален проблем, а когато става дума за..

публикувано на 20.02.18 в 11:06