Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на радиото

Снимка: БНР

Днес, 13 февруари, отбелязваме Световния ден на радиото. За първи път празникът е честван  през 2012 г. след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО, а впоследствие е обявен като такъв официално от Общото събрание на ООН. За шеста поредна година БНР отбелязва деня, този път под наслов „Радио и спорт“. По повод събитието пред сградата на радиото беше организирана тренировка на журналисти с лекоатлетката Тереза Маринова – олимпийски шампион по троен скок от летните игри в Сидни през 2000 г., както и европейски и световен шампион. Пред БНР Тереза коментира:Уча децата, които тренирам, че когато силно мечтаеш за нещо, то е постижимо и искам да им покажа, че аз всъщност съм нагледния пример за това, както и че една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не могат да си представят. Носителката на три олимпийски медала от зимни игри Евгения Раданова тази вечер ще бъде водещ на спортното предаване на програма „Хоризонт“ „На финала“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40