Патриарсите на България и Русия отслужиха молебен за 3 март

Снимка: БТА

Българският патриарх Неофит и руският патриарх Кирил отслужиха в Шипченския манастир "Рождество Христово" благодарствен тържествен молебен по повод 140 години от Освобождението на България от османско владичество. Сред присъстващите в храма бяха президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Патриарх Неофит определи деня на Освобождението като "празник на българската свобода, Божията любов и велика милост"  и пожела на сънародниците да празнуват 3 март с радост, слънце в душата и в живота си и да се радват на извоюваната свобода. В интервю за БНР патриарх Кирил припомни, че с молебени за страдащия български народ Руската православна църква е формирала общественото мнение, повлияло за вземането на политическо решение за започването на Руско-турската война от 1877-1878 г.

Още от рубриката
Вероника де Буур

Гимнастика и танци за бебета и възрастни с млад дух

„Всички ние танцуваме. Потропваме с крак, барабаним с пръсти и се движим ритмично, когато чуваме музика. Танцът е нещо естествено, което ни идва отвътре. Затова танцувайте!“ – приканва Вероника де Буур. От най-ранна детска възраст Вероника..

публикувано на 25.09.18 в 12:26

Проектът „Резиденция баба” сближава пъстрия селски бит с технологичните ресурси на града

„Надеждата за промяна към нещо по-добро не се изтърква, като билет от лотария, тя се постига стъпка по стъпка“ – това убеждение споделят десетки млади хора, които имат желание да работят и да развиват обществото, в което живеят. Убедени, че мечтите..

публикувано на 23.09.18 в 08:00

Възстановка „Независимостта: 1908 г.“ и пътуване с „Корона експрес“

На 23 септември по случай 110-годишнината от обявяването на независимостта на България община Велико Търново, Регионалният исторически музей и БДЖ организират възстановка   на посрещането на княз Фердинанд на гара Трапезица и обявяването на..

публикувано на 22.09.18 в 08:00