Честванията на 3 март кулминираха с тържествена заря-проверка в София

Снимка: БГНЕС

На площад „Народно събрание“ в София се състоя тържествената заря-проверка, с която кулминираха честванията на Деня на Освобождението 3 март. Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев прие почетния строй на представителни части на Българската армия. Участваха Гвардейският представителен духов оркестър, представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, различни военни формирования. В словото си президентът посочи, че подписаният преди 140 години Санстефански мирен договор сбъдна мечтата на българите да живеят в една свободна държава. Като напомни, че по време на Руско-турската освободителна война са загинали воини от много страни, за които България е станала последен дом, Румен Радев подчерта, че до днес ги почитаме като свои герои. Вечерта държавният глава дава прием за Трети март в Централния военен клуб в столицата.

Още от рубриката
Вероника де Буур

Гимнастика и танци за бебета и възрастни с млад дух

„Всички ние танцуваме. Потропваме с крак, барабаним с пръсти и се движим ритмично, когато чуваме музика. Танцът е нещо естествено, което ни идва отвътре. Затова танцувайте!“ – приканва Вероника де Буур. От най-ранна детска възраст Вероника..

публикувано на 25.09.18 в 12:26

Проектът „Резиденция баба” сближава пъстрия селски бит с технологичните ресурси на града

„Надеждата за промяна към нещо по-добро не се изтърква, като билет от лотария, тя се постига стъпка по стъпка“ – това убеждение споделят десетки млади хора, които имат желание да работят и да развиват обществото, в което живеят. Убедени, че мечтите..

публикувано на 23.09.18 в 08:00

Възстановка „Независимостта: 1908 г.“ и пътуване с „Корона експрес“

На 23 септември по случай 110-годишнината от обявяването на независимостта на България община Велико Търново, Регионалният исторически музей и БДЖ организират възстановка   на посрещането на княз Фердинанд на гара Трапезица и обявяването на..

публикувано на 22.09.18 в 08:00