Денят в снимки

| обновено на 12.03.18 в 15:17

Снимка

С колекция от 78 действащи трабанта великотърновецът Ивайло Антов (крайният вдясно) е кандидат за рекордите „Гинес”. Това съобщи самият той на пресконференция в пресклуба на БТА, на която бяха обявени участниците и програмата в деветото издание на „Трабант фест – 2018”. Над сто собственици на трабанти от страната и чужбина се очакват във Велико Търново на 17 март, когато ще се състои фестивалът. Снимка: БТА

Снимка

Спусканията с лодки по водите на река Струма започнаха с първите признаци на пролетта. Снимка: БГНЕС

Снимка

След като бъде ремонтирана, джамията „Макбул Ибрахим паша” в Разград ще остане със статут на паметник на културата и няма да има никакво друго предназначение. Тя е включена в каталога на ЮНЕСКО. Изградена е през 1616 г. и е третата по големина на Балканите. Снимка: БТА

Още от рубриката

Денят в снимки

С изложбата „Бележитите портрети на Надар” завършва Петият фестивал „Фотофабрика”. Откриването й бе в Националната галерия – „Двореца”, където могат да се видят 40 портрета на световноизвестния френски фотограф Феликс Надар. Снимки: БТА С..

обновено на 22.06.18 в 13:37

Денят в снимки

Регионален исторически музей „Велико Търново” за втора поредна година организира „Звездна нощ над Царевец”. Освен вечерни астрономически наблюдения, в светлата част на денонощието посетителите на Архитектурно-музеен резерват „Царевец” могат да..

обновено на 21.06.18 в 14:40

Денят в снимки

Международният фестивал „Дни на тракийската култура 2018“ се открива днес в Пловдив. На 22 и 23 юни в Културния център „Тракарт“ ще се проведе международна научна конференция „Когато Слънцето беше бог“, в която ще участват редица учени..

обновено на 20.06.18 в 15:18