Денят в снимки

| обновено на 12.03.18 в 15:17

Снимка

С колекция от 78 действащи трабанта великотърновецът Ивайло Антов (крайният вдясно) е кандидат за рекордите „Гинес”. Това съобщи самият той на пресконференция в пресклуба на БТА, на която бяха обявени участниците и програмата в деветото издание на „Трабант фест – 2018”. Над сто собственици на трабанти от страната и чужбина се очакват във Велико Търново на 17 март, когато ще се състои фестивалът. Снимка: БТА

Снимка

Спусканията с лодки по водите на река Струма започнаха с първите признаци на пролетта. Снимка: БГНЕС

Снимка

След като бъде ремонтирана, джамията „Макбул Ибрахим паша” в Разград ще остане със статут на паметник на културата и няма да има никакво друго предназначение. Тя е включена в каталога на ЮНЕСКО. Изградена е през 1616 г. и е третата по големина на Балканите. Снимка: БТА

Още от рубриката

Денят в снимки

В Националната галерия „Квадрат 500” бе открита изложбата на художника Чавдар Петров „Лунна нощ”. Тя е третата проява от стартиралата през 2018 инициатива на Националната галерия под надслов „Българските художници днес“. Снимки: Ани Петрова В..

обновено на 20.09.18 в 15:28

Денят в снимки

Художникът Тихомир Панайотов и помощничката му продължават изографисването на най-новия храм „Св. св. Кирил и Методий” в Асеновград. Двамата трябва да изрисуват с различни библейски и евангелски сюжети над 120 квадратни метра. Снимка: БТА..

обновено на 19.09.18 в 14:58

Денят в снимки

Еднотонен каменен куб с надпис в чест на богинята Тюхе откриха архелози при разкопките в античния римски град Никополис ад Иструм, край Велико Търново. Снимки: БТА Днес беше представен начинът за купуване на електронна винетка за..

обновено на 18.09.18 в 15:36