„Облаче ле, бяло“ в прощалното турне на Силви Вартан

Снимка: БГНЕС

Силви Вартан, грандамата на френската музика от български произход, се готви за грандиозни концерти в София и Варна. През април (19-21)тя се завръща в страната ни с последното за музикалната ѝ кариера турне. Вече изминаха 28 години след първия й концерт в България, който се превърна във фурор, а хиляди зрители се просълзиха, когато тя изпя популярната песен "Облаче ле бяло". Настоящото турне е озаглавено Forever Sylvie и представя творчеството на Силви Вартан през изминалите 50 години. Първият концерт от турнето беше в парижка зала Le Grand Rex и бе изцяло посветен на френската легенда Джони Холидей – неин бивш съпруг и партньор на сцената. Историята на Силви Вартан е известна на поколения българи. Всички са чували за 7-годишното момиченце с руси коси, което напуска България със своите родители, години наред живее без собствен дом, но пък съдбата е благосклонна и я превръща в една от най-обичаните певици на Стария континент. Славата и успехът не са променили с нищо Силви Вартан. И днес българите я намират за много земна, откровена и забавна. Няма проблем да ми говорите на български, трудно ми е да говоря, но го разбирам, са думите, с които Вартан започва разговор с почитателите си от България.

Още от рубриката

Българи печелят за трети път награда от фестивал в Берлин

Спектакълът "Потокът", посветен на връзката между човека и технологията, състоял се на фасадата на телевизионната кула в Берлин, донесе на своите автори първа награда в категорията "Нека създадем по-добро бъдеще" на големия Фестивал за светлинно..

публикувано на 20.10.18 в 08:30

„Следи от афро-бразилската култура“ в София

В неделя, 21 октомври, е откриването на третото издание на Седмицата на бразилското кино и култура, чието мото е „Следи от афро-бразилската култура“. Организатори са посолството на Бразилия у нас и бразилският Културен център "Зенон". Идеята е..

публикувано на 19.10.18 в 12:29

Художникът Николай Делиянев представя свой новаторски стил в изложбата "Загадката на вибрациите"

Абстрактни картини, в които колкото повече се вглеждаш, толкова повече усещаш вибрациите на цветовете, светлината и дори въздуха, такова е общото впечатление от първата самостоятелна изложба на младия български художник Николай Делиянев в София. Тя..

публикувано на 18.10.18 в 11:49