„Облаче ле, бяло“ в прощалното турне на Силви Вартан

Снимка: БГНЕС

Силви Вартан, грандамата на френската музика от български произход, се готви за грандиозни концерти в София и Варна. През април (19-21)тя се завръща в страната ни с последното за музикалната ѝ кариера турне. Вече изминаха 28 години след първия й концерт в България, който се превърна във фурор, а хиляди зрители се просълзиха, когато тя изпя популярната песен "Облаче ле бяло". Настоящото турне е озаглавено Forever Sylvie и представя творчеството на Силви Вартан през изминалите 50 години. Първият концерт от турнето беше в парижка зала Le Grand Rex и бе изцяло посветен на френската легенда Джони Холидей – неин бивш съпруг и партньор на сцената. Историята на Силви Вартан е известна на поколения българи. Всички са чували за 7-годишното момиченце с руси коси, което напуска България със своите родители, години наред живее без собствен дом, но пък съдбата е благосклонна и я превръща в една от най-обичаните певици на Стария континент. Славата и успехът не са променили с нищо Силви Вартан. И днес българите я намират за много земна, откровена и забавна. Няма проблем да ми говорите на български, трудно ми е да говоря, но го разбирам, са думите, с които Вартан започва разговор с почитателите си от България.

Още от рубриката

Богата културно-музикална програма радва плевенчани през юли и август в парк „Кайлъка“

Музикални празници на сцената на летен театър "Кайлъка" в Плевен   организира през юли и август Плевенската филхармония. На 27 юли от 21,00 часа Русенската филхармония ще представи своята продукция "Империя на Мюзикъла". Специално участие в нея ще..

публикувано на 21.07.18 в 08:05

Каскадьорът Тодор Лазаров: Адреналинът винаги е повече от страха

Живот пълен с изненади и предизвикателства. Така най-кратко можем да опишем пътя на нашия сънародник Тодор Лазаров от едно малко селце в Благоевградско до снимачната площадка на някои от най-касовите продукции в Холивуд. Да бъде каскадьор или..

публикувано на 18.07.18 в 10:40

“Пуснете музиката” били предсмъртните думи на диригента Емил Чакъров

Застиваше на сцената смирен, със сключени в молитва длани. И оркестърът се преобразяваше в олтар, пред който да се принесе в дар и жертва, само и само да измоли, макар и мимолетно, още веднъж да бъде осенен.   Музика. Пуснете музиката . Това..

публикувано на 16.07.18 в 11:01