„Облаче ле, бяло“ в прощалното турне на Силви Вартан

Снимка: БГНЕС

Силви Вартан, грандамата на френската музика от български произход, се готви за грандиозни концерти в София и Варна. През април (19-21)тя се завръща в страната ни с последното за музикалната ѝ кариера турне. Вече изминаха 28 години след първия й концерт в България, който се превърна във фурор, а хиляди зрители се просълзиха, когато тя изпя популярната песен "Облаче ле бяло". Настоящото турне е озаглавено Forever Sylvie и представя творчеството на Силви Вартан през изминалите 50 години. Първият концерт от турнето беше в парижка зала Le Grand Rex и бе изцяло посветен на френската легенда Джони Холидей – неин бивш съпруг и партньор на сцената. Историята на Силви Вартан е известна на поколения българи. Всички са чували за 7-годишното момиченце с руси коси, което напуска България със своите родители, години наред живее без собствен дом, но пък съдбата е благосклонна и я превръща в една от най-обичаните певици на Стария континент. Славата и успехът не са променили с нищо Силви Вартан. И днес българите я намират за много земна, откровена и забавна. Няма проблем да ми говорите на български, трудно ми е да говоря, но го разбирам, са думите, с които Вартан започва разговор с почитателите си от България.

Още от рубриката

Елисавета Багряна – една от вечните българки

Тази година отбелязваме 125 години от рождението на прочутата българска поетеса Елисавета Багряна ( родена на 29. 04. 1893 г. ) . По този повод в Столична библиотека бе открита изложбата „Аз – Багряна”. Експозицията е част от кампанията..

публикувано на 18.04.18 в 11:47

Фотографът Никола Михов изследва защо Мона Лиза се превръща в „звезда“ на селфи манията

Селфи с Мона Лиза е хитът сред световните туристи, които посещават Лувъра и попадат в плен на загадъчната усмивка на шедьовъра на Леонардо. Ако преди десетилетия реакциите са били просто съзерцание или нищо, днес селфи манията отбелязва милиарди лични..

публикувано на 14.04.18 в 08:05

София – световна столица на изкуството от хартия

С две изложби в Националния дворец на културата започна осмото издание на СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ. А Световната асоциация на авторите, работещи с хартия (IAPMA ) ще има тук свой конгрес, който ще съпътства фестивала. Засега такъв..

публикувано на 13.04.18 в 11:01