„Облаче ле, бяло“ в прощалното турне на Силви Вартан

Снимка: БГНЕС

Силви Вартан, грандамата на френската музика от български произход, се готви за грандиозни концерти в София и Варна. През април (19-21)тя се завръща в страната ни с последното за музикалната ѝ кариера турне. Вече изминаха 28 години след първия й концерт в България, който се превърна във фурор, а хиляди зрители се просълзиха, когато тя изпя популярната песен "Облаче ле бяло". Настоящото турне е озаглавено Forever Sylvie и представя творчеството на Силви Вартан през изминалите 50 години. Първият концерт от турнето беше в парижка зала Le Grand Rex и бе изцяло посветен на френската легенда Джони Холидей – неин бивш съпруг и партньор на сцената. Историята на Силви Вартан е известна на поколения българи. Всички са чували за 7-годишното момиченце с руси коси, което напуска България със своите родители, години наред живее без собствен дом, но пък съдбата е благосклонна и я превръща в една от най-обичаните певици на Стария континент. Славата и успехът не са променили с нищо Силви Вартан. И днес българите я намират за много земна, откровена и забавна. Няма проблем да ми говорите на български, трудно ми е да говоря, но го разбирам, са думите, с които Вартан започва разговор с почитателите си от България.

Още от рубриката

Фестивалът „София Менар“ събира отново любителите на киното

Българската столица е домакин на 11-тото издание на филмовия фестивал „София Менар“. Тази година той е посветен на игралното, документалното и късометражното кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка и среща своята публика с 40 заглавия,..

публикувано на 19.01.19 в 08:15

“Песента на дървото” звучи в етнографския музей

Културните достижения на европейската цивилизация навлизат с устрем в новоосвободеното ни отечество и срещат радушен прием в сърцата на жадните за нови знания и преживявания българи. Как се заражда градската култура – с откриването на..

публикувано на 14.01.19 в 11:30
Снимка: БГНЕС

Пловдив – във фокуса на световните медии

Днес е кулминацията на дългия празничен уикенд 11-13 януари, в който се открива проектът „Пловдив – европейска столица на културата 2019”. Спектакълът „Ние сме всички цветове“ ще бъде в самото сърце на града на издигнатата специално за целта..

публикувано на 12.01.19 в 08:00