Полумаратон привлича столичани към активния и здравословен начин на живот

Снимка: runner.bg

Над 500 души се регистрираха за участие в провеждащия се днес – 13 май, полумаратон в столицата. Той включва четири дисциплини, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали – бягане на 600 метра, 5 и 10 километра, както и пълната дистанция от 21,1 километра.Стартът и финалът на маратона са на площада пред катедралния храм „Св. Александър Невски“, а участието за деца и ученици е безплатно след предварителна регистрация на старта. Част от полумаратона е и събитието Run4EU, организирано от спортен клуб „Бегач“ в партньорство с Информационното бюро на Европейската комисия в България. Целта на инициативата е да стимулира младите хора и най-вече учениците да живеят по-здравословно и активно.

Още от рубриката

Будителят днес – човек с голямо сърце, търпение и воля за победа

Денят на българската просвета култура и славянската писменост – 24 май, е един от малкото празници у нас, които не ни противопоставят във вечния спор между „фили“ и „фоби“. Фактът, че нито един политик досега не си позволява да използва този ден за..

публикувано на 24.05.18 в 09:30

Фестивалът на дрипавата баница връща радостта от живота в село Върбица

Село Върбица се намира в Централна Северна България. Инфраструктурата в района е в лошо състояние, а в селото времето е разрушило много от къщите, в които от години няма живот. За щастие голяма сграда на училище и детска градина има, но децата се топят..

публикувано на 23.05.18 в 14:00

70 години Българско училище в Братислава

През ноември 1948 г. в Братислава отваря врати българско училище, което бързо определя основната си роля – да бъде крепител на българския дух, на културата и традициите в центъра на Европа. Първият випуск са 44 деца на наши сънародници градинари,..

публикувано на 23.05.18 в 13:18