Полумаратон привлича столичани към активния и здравословен начин на живот

Снимка: runner.bg

Над 500 души се регистрираха за участие в провеждащия се днес – 13 май, полумаратон в столицата. Той включва четири дисциплини, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали – бягане на 600 метра, 5 и 10 километра, както и пълната дистанция от 21,1 километра.Стартът и финалът на маратона са на площада пред катедралния храм „Св. Александър Невски“, а участието за деца и ученици е безплатно след предварителна регистрация на старта. Част от полумаратона е и събитието Run4EU, организирано от спортен клуб „Бегач“ в партньорство с Информационното бюро на Европейската комисия в България. Целта на инициативата е да стимулира младите хора и най-вече учениците да живеят по-здравословно и активно.

Още от рубриката

Почитаме преподобна Параскева (Петка) Търновска

Св. преподобна Параскева е една от най-обичаните и почитани светици не само в България, но и в целия православен свят. Преподобна Петка, наречена още Българска, е родена в град Епиват на Мраморно море през 11 век. Води благочестив живот, а..

публикувано на 14.10.18 в 08:05

Почти всеки трети българин на възраст 25-64 години е висшист

Анализ на Евростат за нивото на образование в ЕС през 2017 г. констатира, че около 28% от българите на възраст между 25 и 64 години са имали висше образование. В ЕС миналата година висше образование са имали около 31% от жителите. По данни на НСИ,..

публикувано на 13.10.18 в 09:15

Атрактивна изложба ще запознае посетителите със стендовия моделизъм

Всеки, който желае да се запознае отблизо с едно от най-интересните хобита, е добре дошъл във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София, където на 13 и 14 октомври ще се проведе XIV-та Открита изложба-конкурс на клуб „Стендов моделизъм..

публикувано на 11.10.18 в 14:41