Витоша ще бъде домакин на Европейска архитектурна студентска асамблея през октомври

Снимка: EASA

Близо 200 студенти от 50 държави ще се съберат на Витоша през октомври в рамките на Европейска студентска архитектурна асамблея. Всички те са участници в общоевропейската мрежа на студентите по архитектура в Европа. Целта е всеки да предложи свой проект по темата на асамблеята, която тази година е „приемственост“. Тя не е избрана случайно, тъй като е свързана с планината и възможността й за връзка с българската столица. С помощта на доброволци и техни приятели, трима младежи – Теодор Узунов, Мартин Вандов и Васил Вандов са се заели с нелеката задача да реставрират хижа „Боерица”, която ще е домакин на пленера. Те се надяват, че съдбата на хижата ще вдъхнови участниците да поговорят за бъдещето на изоставените постройки в контекста на симбиозата, в която се намират София и планината Витоша.


Още от рубриката

Владимир Персенски: Българските мандри произвеждат качествени продукти, но вкусът на младите е различен

От 14 януари влязоха в сила новите правила за продажба на имитиращи млечни продукти в България. Те трябва да се продават на отделни щандове, забранява се употребата на думата „млечни” в наименованието им, а на етикетите с достатъчно големи букви..

публикувано на 21.01.19 в 12:04

Изложбата „Еврика“ разкрива тайни от света на науката в Европейската столица на културата

Детският научен център „Музейко“ гостува в Пловдив със своята нова изложба „Еврика“. Тя остава в Града под тепетата през цялата 2019 г., за да запознава жителите и гостите на Европейската столица на културата с многобройни любопитни открития и тайни..

публикувано на 20.01.19 в 08:35

Ръкавиците на Милена Стефанова са бижу за ръцете на всяка жена

Милена Стефанова започва да се занимава с плетене още като ученичка, попивайки майсторлъка от баба си и майка си. Пренася любовта към красивото и изящното през годините, сътворявайки от прежда прекрасни чанти и плетива, повечето от които..

публикувано на 19.01.19 в 08:00