Витоша ще бъде домакин на Европейска архитектурна студентска асамблея през октомври

Снимка: EASA

Близо 200 студенти от 50 държави ще се съберат на Витоша през октомври в рамките на Европейска студентска архитектурна асамблея. Всички те са участници в общоевропейската мрежа на студентите по архитектура в Европа. Целта е всеки да предложи свой проект по темата на асамблеята, която тази година е „приемственост“. Тя не е избрана случайно, тъй като е свързана с планината и възможността й за връзка с българската столица. С помощта на доброволци и техни приятели, трима младежи – Теодор Узунов, Мартин Вандов и Васил Вандов са се заели с нелеката задача да реставрират хижа „Боерица”, която ще е домакин на пленера. Те се надяват, че съдбата на хижата ще вдъхнови участниците да поговорят за бъдещето на изоставените постройки в контекста на симбиозата, в която се намират София и планината Витоша.


Още от рубриката

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Отбийте се на празника на кестена в село Брежани

Запазете датата 20 октомври за един специален Празник на кестена в симитлийското село Брежани. Тази година е деветата, в която сдружение "Хора и традиции", съвместно със жителите на селото, организират този любим за региона празник. За поредна..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Надя Кожухарова: Без тежки присъди няма да ограничим трафика и експлоатацията на хора

Все по-често наричат трафика на хора “съвременно робство”. В навечерието на международния ден за борба с престъплението (18 октомври) в ООН с тревога констатират, че разрастващата се с огромни мащаби експлоатация – най-вече сред мигрантите,..

публикувано на 18.10.18 в 11:21