Витоша ще бъде домакин на Европейска архитектурна студентска асамблея през октомври

Снимка: EASA

Близо 200 студенти от 50 държави ще се съберат на Витоша през октомври в рамките на Европейска студентска архитектурна асамблея. Всички те са участници в общоевропейската мрежа на студентите по архитектура в Европа. Целта е всеки да предложи свой проект по темата на асамблеята, която тази година е „приемственост“. Тя не е избрана случайно, тъй като е свързана с планината и възможността й за връзка с българската столица. С помощта на доброволци и техни приятели, трима младежи – Теодор Узунов, Мартин Вандов и Васил Вандов са се заели с нелеката задача да реставрират хижа „Боерица”, която ще е домакин на пленера. Те се надяват, че съдбата на хижата ще вдъхнови участниците да поговорят за бъдещето на изоставените постройки в контекста на симбиозата, в която се намират София и планината Витоша.


Още от рубриката

Отбелязваме Международния ден на йога

За четвърта поредна година светът отбелязва Международния ден на йога. В края на 2014г., по предложение на министър-председателя на Индия Шри Нарендра Моди, Общото събрание на ООН учредява празника и определя датата 21 юни – деня на лятното..

публикувано на 21.06.18 в 12:07

Александър Александров: Космонавтите сме направени от друго тесто

БАН отбелязва 30-годишнината от полета на втория български космонавт Александър Александров с изложба на оригиналните апарати, с които са провеждани експериментите на орбиталната станция “Мир”, скафандъра и костюма му, фотографии, научни и видео..

публикувано на 20.06.18 в 11:17

Българите най-активни в ЕС при докладване на престъпления

Около 25 процента от българите, или почти всеки четвърти, е бил готов да съобщи на компетентните власти за извършено престъпление или вандализъм, показва мащабен анализ на Евростат за темата "престъпност" през 2016г., цитиран от БТА. Средният показател..

публикувано на 20.06.18 в 09:58