Витоша ще бъде домакин на Европейска архитектурна студентска асамблея през октомври

Снимка: EASA

Близо 200 студенти от 50 държави ще се съберат на Витоша през октомври в рамките на Европейска студентска архитектурна асамблея. Всички те са участници в общоевропейската мрежа на студентите по архитектура в Европа. Целта е всеки да предложи свой проект по темата на асамблеята, която тази година е „приемственост“. Тя не е избрана случайно, тъй като е свързана с планината и възможността й за връзка с българската столица. С помощта на доброволци и техни приятели, трима младежи – Теодор Узунов, Мартин Вандов и Васил Вандов са се заели с нелеката задача да реставрират хижа „Боерица”, която ще е домакин на пленера. Те се надяват, че съдбата на хижата ще вдъхнови участниците да поговорят за бъдещето на изоставените постройки в контекста на симбиозата, в която се намират София и планината Витоша.


Още от рубриката

Българската асоциация на софтуерните компании търси причините младите хора да се върнат у нас

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) даде старт на инициативата "ЗАвръщането", насочена към преодоляване недостига на квалифицирани специалисти у нас. Асоциацията започна анкета сред младите българи зад граница, в която те трябва да..

публикувано на 19.08.18 в 08:05

"Куцото куче" – една от най-старите постройки на о. Ливингстън

В южния залив на Антарктида е разположен   остров Ливингстън, където се намира българската полярна база "Св. Климент Охридски". Първата наша изследователска експедиция пристига на ледения континент през пролетта на 1988 г. и поставя началото на..

публикувано на 17.08.18 в 11:25

Проф. Цветомир Луканов – хирургът на детски сърца в Хайделберг

Още в древността съзнавали колко крехък орган е сърцето, а Омир дори описал над сто вида смъртоносни наранявания, получени в битките. Ала едва в средата на миналия век хирурзите се осмелили по оперативен път да отстранят недъзите му. Проф...

публикувано на 13.08.18 в 08:57