Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

We love aerobics събира на купон в Албена феновете на аеробните спортове

БНР Новини

“Ние обичаме аеробиката“, или We love aerobics, е едно относително младо спортно събитие, което бързо набира популярност и вече с нетърпение се очаква – през зимата в София, а през лятото на морето. В дните от 25 юни до 1 юли, по време на осмото му издание, курортът Албена ще се превърне в огромна площадка за аеробика. Организатор на спортния фестивал е Мартин Гаджев, директор на първата Българска фитнес и спортна академия, който от 12 години е инструктор по аеробни спортове и в момента преподава комбат екстрийм – фитнес програма с бойни елементи под музикален съпровод.

Снимка

Идеята да създаде We love aerobics се ражда след участие на Мартин в международен фитнес фестивал в чужбина. Толкова енергизиращо и хубаво му се вижда, че се амбицира да създаде такова мероприятие на българска земя и да сподели положителния заряд с родните аеробик маниаци. Но защо през лятото точно на Албена?




СнимкаТова стана случайно, – обяснява Мартин. – Не знам дали вярвате в тези неща, но когато желаеш нещо искрено, разбира се, ти трябва да приложиш усилия това да се случи. Но и много неща ти помагат по твоя път. Когато търсих локация за първия летен фестивал, главният мениджър за спорта на Албена, който знаеше, че съм направил няколко фестивала в София и идеята му хареса, ми предложи да го направя и в Албена. Още първата година имахме невероятен успех. И с всяка година растем. Албена е изключително приятна дестинация. Храната е много хубава, плажът – изключително чист. Това е чудесно място за почивка.

Мартин Гаджев разказва, че в това издание на форума ще се наблегне повече на партитата.

Снимка

Поканили сме диджей. Имаме официално парти и в петък, и в събота. Ще посрещнем заедно джулай морнинг, уточнява той. За извайването на телата и повишаването на градуса на настроението на  участниците в едноседмичния аеробик-маратон ще се погрижат 10 треньори в различни спортове от България и чужбина. Един от тях е еквадорецът Рамон Домингес. В родината си той е бил професионален танцьор. Участвал е в шоу програми, пърформанси. Когато идва в България преди шест години, става инструктор по зумба. С чаровната си усмивка и умението да влиза в контакт с аудиторията, Рамон ще ви накара да съборите психологическите си бариери и да изразите чрез танца преоткритата свобода. За фестивала на аеробните спортове той казва на чист български език:




СнимкаТова е едно събитие, което всички ние чакаме с нетърпение, за да се забавляваме и да отпочинем в същото време. С комбинацията от различните тренировки, които ще преподаваме – комбат екстрийм, зумба, фитнес, пилатес, йога, канго джъмпс, българска торба, кръгови функционални тренировки и други ще бъде много интересно за хората, които обичат да тренират и да почиват на море.

СнимкаНегова партньорка на подиума на We love aerobics ще бъде Диляна Костова:

Аз съм треньор по пилатес и за четвърта година ще водя класове на фестивала. Обещавам по време на занятията по пилатес хората да разберат на какво е способно тяхното тяло,
– казва тя и допълва, че събитието не трябва да се пропуска, защото: На тези фестивали имате възможност не само да опитате най-различни спортни занимания, да разпуснете, но и да направите нови запознанства.




Мартин Гаджев уточнява, че събитието е за всички, които обичат купона, независимо от тяхното ниво на спортна подготовка: We love aerobics е отворено за всички любители на аеробиката, не развиваме професионален спорт. Единственото ни изискване е участниците да оставят абсолютно всичко там, откъдето са тръгнали, и да дойдат да се забавляват заедно с нас.

Снимки: личен архив на Мартин Гаджев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната купа в Баку

Седмица след изключително успешната за българските гимнастички Световна купа в София, на която те спечелиха пълен комплект медали в многобоя, на състезанието от същия ранг в Баку нашите момичета завършиха с един сребърен медал. С тилияна Николова..

публикувано на 21.04.24 в 09:07