Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов разговаря с канцлера Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Снимка: БГНЕС

Преди церемонията по символичното предаване на председателството на Съвета на ЕС, в Австрия се проведе среща на премиера Бойко Борисов, федералния канцлер Себастиан Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Във фокуса на разговорите бяха резултатите, постигнати по време на българското председателство на ЕС и приоритетите на Европейския съвет през следващите шест месеца, по които ще работи австрийското председателство. Премиерът Борисов благодари за конструктивния диалог в Съвета, който даде възможност да се поднови вниманието върху балканския регион и пожела успех на австрийското председателство. Австрийското председателство ще продължи линията на българското като акцентира върху три основни приоритета – сигурност и борба с нелегалната миграция, конкурентоспособност чрез дигитализация и перспектива за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14