Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов разговаря с канцлера Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Снимка: БГНЕС

Преди церемонията по символичното предаване на председателството на Съвета на ЕС, в Австрия се проведе среща на премиера Бойко Борисов, федералния канцлер Себастиан Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Във фокуса на разговорите бяха резултатите, постигнати по време на българското председателство на ЕС и приоритетите на Европейския съвет през следващите шест месеца, по които ще работи австрийското председателство. Премиерът Борисов благодари за конструктивния диалог в Съвета, който даде възможност да се поднови вниманието върху балканския регион и пожела успех на австрийското председателство. Австрийското председателство ще продължи линията на българското като акцентира върху три основни приоритета – сигурност и борба с нелегалната миграция, конкурентоспособност чрез дигитализация и перспектива за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41