Приходите от международен туризъм в България бележат силен ръст

Снимка: Министерство на туризма

По данни на БНБ, приходите от международен туризъм в България през първите четири месеца на 2018 г. са с близо 11% по-високи от периода януари-април година по-рано. Чуждестранните туристи са надхвърлили 1.772 млн., отбелязвайки ръст от 9.3%.

В топ 5 на страните за входящ туризъм си остават съседните държави, като най-много посещения е имало от Румъния. Силен интерес към България продължават да проявяват и туристите от Германия, Великобритания, Израел, Русия и Украйна.

Още от рубриката

Трите коза на село Старосел

Село Старосел е разположено между планината Средна гора и Тракийското равно поле и най-забележителното за него е, че е тройно привлекателно, изкушаващо и привличащо хора с най-различни интереси. Като се започне от любителите на историята на..

публикувано на 28.08.18 в 08:00

Хисаря – античен град сред топли минерални извори

Августовското слънце висеше доста ниско над средногорските бърда. То озаряваше старовремските зидове със своите пурпурни лъчи и им придаваше особен цвят, изражение и ефект. Така патриархът на българската литература Иван Вазов вижда Хисаря..

публикувано на 27.08.18 в 08:52

Иво Радев: За да пътуваш, не се нуждаеш от много средства, а от желание да опознаваш нови хора и култури

Стремежът на човека да подсигури бъдещето си или да достига нови и нови върхове в кариерата често го кара да забравя или пренебрегва истински важните неща, за които си струва да живее. Те са прости, но уви и твърде крехки, затова за тях винаги..

публикувано на 21.08.18 в 10:44