Децата на Габрово с нови приятели от Страната на изгряващото слънце

Снимка: gabrovonews.bg

Десет японски деца от град Тойоаке пристигнаха в Габрово за ученически обмен. Те са приети от десет семейства, където ще живеят две седмици. Обменът започна в началото на годината, когато десет българчета от габровските училища бяха на посещение в Тойоаке и се потопиха в бита на японските семейства. Сега дойде техният ред да посрещнат японските си приятели и да им покажат всичко, с което се гордеят в града и страната си. В програмата на японските деца в България са включени посещения на габровските музеи и училища, обучение по различни видове занаяти, снимки с народни носии и дрехи от началото на ХХ век, кулинарни занимания, народни танци, походи и празници сред природата из околностите на Габрово. Ще посетят още музея на връх Шипка, розоварна в Казанлък, античния театър в Пловдив.

Още от рубриката

Валентин Лазар и Симо Лазаров – синът и бащата заедно на сцената

Валентин Лазар: „Благодарен съм на баща си за всеки съвет“

Музикалните инструменти са играчките му от детинство и до ден днешен се въодушевява от всички нови електронни инструменти в музиката. Композитор и преподавател в училище в Тел Авив, автор на учебник за синтезаторна техника, Валентин Лазар се..

публикувано на 22.03.19 в 13:19
Петя Радкова, „Спасение има!“, снимка от конкурса, първа награда

Няма нищо по-хубаво от дъждовното време

Днес, 22 март, отбелязваме Световния ден на водата под мотото „Вода за всички! Всеки е важен!“. Целта е чрез информационни кампании и дискусии да бъде привлечено вниманието към проблемите на милиарди хора по света, които все още нямат равни права..

публикувано на 22.03.19 в 11:05

Пещерното движение в България чества 90 години

Началото на проучванията на пещерите в България е поставено преди около 100 години. Първите изследване на пещерната фауна прави акад. Иван Буреш през 1922 г. като директор на Царския музей по това време. За рожден ден на националната спелеология е..

публикувано на 21.03.19 в 12:54