Децата на Габрово с нови приятели от Страната на изгряващото слънце

Снимка: gabrovonews.bg

Десет японски деца от град Тойоаке пристигнаха в Габрово за ученически обмен. Те са приети от десет семейства, където ще живеят две седмици. Обменът започна в началото на годината, когато десет българчета от габровските училища бяха на посещение в Тойоаке и се потопиха в бита на японските семейства. Сега дойде техният ред да посрещнат японските си приятели и да им покажат всичко, с което се гордеят в града и страната си. В програмата на японските деца в България са включени посещения на габровските музеи и училища, обучение по различни видове занаяти, снимки с народни носии и дрехи от началото на ХХ век, кулинарни занимания, народни танци, походи и празници сред природата из околностите на Габрово. Ще посетят още музея на връх Шипка, розоварна в Казанлък, античния театър в Пловдив.

Още от рубриката

20 на сто от студентите, минали през стажове по европроект, са получили оферта за работа

Над 45 хиляди студенти са преминали успешно през стажове, финансирани по европроект на Министерството на образованието и науката. Около 20 на сто от тях са получили предложение за работа, въпреки че над 90 процента са заявили, че биха останали на работа..

публикувано на 16.12.18 в 09:00
Снимка: БГНЕС

Българката прекарва 20 години повече от живота си в трудова заетост в сравнение с преди две десетилетия

През последните десетилетия се удължава възрастта за пенсиониране на българската жена с 10 години, а като се добавят още десет години отлагане на раждането на първо дете, се оказва, че българката прекарва 20 г. повече от живота си в трудова заетост,..

публикувано на 16.12.18 в 08:00

Българските шофьори в окото на бурята

В последно време животът на българските шофьори започна да става все по-труден и изпълнен с опасни завои. Вдигнаха данъците за старите коли, които са над 75% от автомобилния парк от 3 млн. превозни средства в страната. После косвено увеличиха..

публикувано на 14.12.18 в 11:40