Децата на Габрово с нови приятели от Страната на изгряващото слънце

Снимка: gabrovonews.bg

Десет японски деца от град Тойоаке пристигнаха в Габрово за ученически обмен. Те са приети от десет семейства, където ще живеят две седмици. Обменът започна в началото на годината, когато десет българчета от габровските училища бяха на посещение в Тойоаке и се потопиха в бита на японските семейства. Сега дойде техният ред да посрещнат японските си приятели и да им покажат всичко, с което се гордеят в града и страната си. В програмата на японските деца в България са включени посещения на габровските музеи и училища, обучение по различни видове занаяти, снимки с народни носии и дрехи от началото на ХХ век, кулинарни занимания, народни танци, походи и празници сред природата из околностите на Габрово. Ще посетят още музея на връх Шипка, розоварна в Казанлък, античния театър в Пловдив.

Още от рубриката

Надя Кожухарова: Без тежки присъди няма да ограничим трафика и експлоатацията на хора

Все по-често наричат трафика на хора “съвременно робство”. В навечерието на международния ден за борба с престъплението (18 октомври) в ООН с тревога констатират, че разрастващата се с огромни мащаби експлоатация – най-вече сред мигрантите,..

публикувано на 18.10.18 в 11:21
Председателят на сдружението Янис Льольос и зам.-председателката Здравка Михайлова откриват събитието

Българо-гръцкото културно сдружение „Аристотелис“ сближава миналото с бъдещето

Дигитализацията е най-важната характеристика на нашето време. ЕС прилага „интелигентни“ политики за всеки един обществен отрасъл и цели създаването на един общ дигитален пазар, отворен и конкурентен в глобален мащаб. В този контекст България и..

публикувано на 17.10.18 в 11:46

Педро Леон от Чили: "България е най-важната страна от всички, в които съм живял"

Наскоро ни гостува чилиецът  Педро Леон, който през 80-те години е работил  в испанската редакция на Радио България и има много общо с нашата страна. Господин Леон, какво ви доведе в България преди 30 години? Бях част от група чилийци, които в един..

публикувано на 16.10.18 в 09:15