Децата на Габрово с нови приятели от Страната на изгряващото слънце

Снимка: gabrovonews.bg

Десет японски деца от град Тойоаке пристигнаха в Габрово за ученически обмен. Те са приети от десет семейства, където ще живеят две седмици. Обменът започна в началото на годината, когато десет българчета от габровските училища бяха на посещение в Тойоаке и се потопиха в бита на японските семейства. Сега дойде техният ред да посрещнат японските си приятели и да им покажат всичко, с което се гордеят в града и страната си. В програмата на японските деца в България са включени посещения на габровските музеи и училища, обучение по различни видове занаяти, снимки с народни носии и дрехи от началото на ХХ век, кулинарни занимания, народни танци, походи и празници сред природата из околностите на Габрово. Ще посетят още музея на връх Шипка, розоварна в Казанлък, античния театър в Пловдив.

Още от рубриката

Проф. Цветомир Луканов – хирургът на детски сърца в Хайделберг

Още в древността съзнавали колко крехък орган е сърцето, а Омир дори описал над сто вида смъртоносни наранявания, получени в битките. Ала едва в средата на миналия век хирурзите се осмелили по оперативен път да отстранят недъзите му. Проф...

публикувано на 13.08.18 в 08:57

139 години български военен флот

В Русе и Варна отбелязват 139 години от създаването на Българския военен флот. Началото му е поставено на 12 август 1879 г. в Русе като Дунавска флотилия. Тогава българският флаг се развява над 4 параходчета и няколко други подарени от Русия..

публикувано на 12.08.18 в 08:00

Рила: Планински празник сред красиви езера и опит за рекорд

Хиляди ентусиасти се събират тази събота и неделя насред най-високата българска планина – Рила, на любимата за планинарите местност Седемте езера. В програмата на този празник е предвидено най-голямото планинско хоро. В него ще вземат участие и 7..

публикувано на 11.08.18 в 08:30