Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата на Габрово с нови приятели от Страната на изгряващото слънце

Снимка: gabrovonews.bg

Десет японски деца от град Тойоаке пристигнаха в Габрово за ученически обмен. Те са приети от десет семейства, където ще живеят две седмици. Обменът започна в началото на годината, когато десет българчета от габровските училища бяха на посещение в Тойоаке и се потопиха в бита на японските семейства. Сега дойде техният ред да посрещнат японските си приятели и да им покажат всичко, с което се гордеят в града и страната си. В програмата на японските деца в България са включени посещения на габровските музеи и училища, обучение по различни видове занаяти, снимки с народни носии и дрехи от началото на ХХ век, кулинарни занимания, народни танци, походи и празници сред природата из околностите на Габрово. Ще посетят още музея на връх Шипка, розоварна в Казанлък, античния театър в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30