Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разходката с лодка по Ропотамо запечатва лицата на всички посетители

БНР Новини
Снимка: Гергана Манчева

Всеки е добре дошъл на брега на р. Ропотамо, а на кея с лодките го посреща пъстра изложба със снимки на усмихнатите лица на много от дошлите преди него посетители. Кадрите се правят по проект на организация за защита на природата и по желание всеки може да откупи снимката си. Фтосите се правят експресно от професионален фотограф, който добавя към тях и цветен колаж с най-характерните обитатели от поречието на Ропотамо – блатни костенурки, много видове птици, водни змии, бели лилии и дървета, чиито корени са потънали във водата. Районът тук е уникален със своите растителни и животински видове. За да бъде запазена природата, поречието на Ропотамо е обявено за “резерват със строг режим“ преди около 30 години. Забранена е всякаква човешка намеса като риболов, къмпингуване или сеч в гората. Резерват „Ропотамо“ се намира на 50 километра южно от Бургас. При разходката с лодка по течението на реката най-впечатляващи са лонгозните гори, които представляват същинска джунгла от сплетени едно в друго дървета. Други забележителности тук са заливът при устието на реката, блатото Аркутино, по повърхността на което цъфтят стотици бели водни лилии, както и остров Свети Тома – известен още като Змийския остров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10
 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10