Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин тръгва да обикаля света с малка лодка

БНР Новини
Снимка: личен архив

55-годишният Иван Димов се готви да измине 28 000 морски мили с 6-метрова лодка – най-малката, с която някога човек е плавал около света. С това ще се опита да влезе в книгата за рекордите на Гинес. Иван Димов е от София, но отдавна работи в чужбина. Прекъснал работа, за да осъществи детската си мечта за презокеанско пътуване. Когато бил само на 7 години тръгнал сам сред вълните с лодка. Взел си парче хляб, сирене, две бутилки вода и се впуснал в приключението. Тогава не можел да управлява лодката и тя била понесена от вятъра. Прекарал три дни в морето, преди да го спасят, но мечтата за пътешествие останала. Сега лодката на Иван е оборудвана с уреди и продукти от първа необходимост. Тя ще плава под български флаг в продължение на девет месеца, без да се докосва до сушата. Българинът се чувства готов да обиколи света. Вече седем пъти е прекосявал Атлантическия океан и един път Индийския. Новото пътешествие започва от испанското пристанище Ла Коруня, за което древните римляни казвали, че е краят на света, защото от там не се вижда близка земя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06