Поредица от пазарни дни съживяват улиците на малките градчета в Пловдивска област

Снимка: naprednazad.com

С началото на най-ваканционния месец август традиционните улични пазари в страната стават все по-пъстри и оживени. Най-много са дните за пазари в Пловдивска област. Там  те започват от вторник с пазара в Септември, и свършват в неделя с пазарите в градовете Раковски, Кричим и Хисаря. В сряда хората от пловдивския регион отскачат на пазар до Стрелча, в четвъртък до Асеновград и Калофер, а в най-пазарния ден – петък, до Баня и Копривщица. Традицията на еднодневните пазари е забравена в големите градове, но пък процъфтява в по-малките населени места. Там само за ден някоя наглед непривлекателна улица се преобразява в шумно тържище, на което могат да се намери всичко- едновременно малки прасенца и стари компютри, автентични родопски носии, извадени от скриновете, палта на по сто години, но здрави. В момента най-търсени са пресните плодове и зеленчуци, цветята и стоките за бита, но всеки може да намери нещо за себе си и да се спазари с търговеца за отстъпка в цената.

Още от рубриката

20 на сто от студентите, минали през стажове по европроект, са получили оферта за работа

Над 45 хиляди студенти са преминали успешно през стажове, финансирани по европроект на Министерството на образованието и науката. Около 20 на сто от тях са получили предложение за работа, въпреки че над 90 процента са заявили, че биха останали на работа..

публикувано на 16.12.18 в 09:00
Снимка: БГНЕС

Българката прекарва 20 години повече от живота си в трудова заетост в сравнение с преди две десетилетия

През последните десетилетия се удължава възрастта за пенсиониране на българската жена с 10 години, а като се добавят още десет години отлагане на раждането на първо дете, се оказва, че българката прекарва 20 г. повече от живота си в трудова заетост,..

публикувано на 16.12.18 в 08:00

Българските шофьори в окото на бурята

В последно време животът на българските шофьори започна да става все по-труден и изпълнен с опасни завои. Вдигнаха данъците за старите коли, които са над 75% от автомобилния парк от 3 млн. превозни средства в страната. После косвено увеличиха..

публикувано на 14.12.18 в 11:40