Традиция и съвременност събра млади майки в много български градове

Снимка: Катя Чорова

Завърши седмицата на кърменето в България. Всъщност, тя продължи повече от 7 дни (от 1 до 7. 08), при голям интерес от настоящи и бъдещи майки. Началото на кампаниите от този род е поставено през 1992 от Световния алианс за активна подкрепа на кърменето. Тазгодишната седмица в България включваше интересни срещи в София и още 7 областни града. Младите жени разговаряха с експерти, за да получат ценни съвети как да имат повече кърма и да хранят по-здравословно своите деца. Представени бяха книги и филми, полезни за жените.

На много места в България млади майки се събираха и кърмеха на открито. Така те показваха, че не приемат предразсъдъците спрямо кърмачките в мола, градския транспорт и парковете. Във Велико Търново показаха интересен етнографски експонат - българска везана риза на кърмачка отпреди 100 години. В областта на гърдите кенарената дреха е имала процепи, през които жената е кърмела бебето си, без да скандализира никого.

Още от рубриката
Снимки: БТА и БГНЕС

Ромският проблем в България – след десетилетия решаване все така отворен

През последните дни към раздорите около строителството на   пътища,  придобиването на нови изтребители за ВВС и др. на общественото внимание отново бе поставен скандал, свързан с ромите. Отново в навечерието на избори, сякаш за да се потвърди..

публикувано на 16.01.19 в 10:59
Снимка: БГНЕС

„Пътуващи приказки” приканват хората да отворят сърцата си към децата бежанци

Когато бях малко момиче, не знаех нищо за Палестина и бях сигурна, че съм родена в Ливан. Забелязах, че майка ми винаги носи със себе си синя лична карта. На нея пишеше „бежанец”. Тогава разбрах каква е причината баща ми да няма право да..

публикувано на 15.01.19 в 11:52

Мирът – най-важният фактор за съществуването на ЕС

Европа е на кръстопът, а хубавото когато се намираш на кръстопът е, че можеш да избереш правилния път. Съществува обаче и риск да тръгнеш по грешния – заяви по време на дискусията „Три перспективи за бъдещето на обединена Европа“ вицепремиерът..

публикувано на 15.01.19 в 11:42