Традиция и съвременност събра млади майки в много български градове

Снимка: Катя Чорова

Завърши седмицата на кърменето в България. Всъщност, тя продължи повече от 7 дни (от 1 до 7. 08), при голям интерес от настоящи и бъдещи майки. Началото на кампаниите от този род е поставено през 1992 от Световния алианс за активна подкрепа на кърменето. Тазгодишната седмица в България включваше интересни срещи в София и още 7 областни града. Младите жени разговаряха с експерти, за да получат ценни съвети как да имат повече кърма и да хранят по-здравословно своите деца. Представени бяха книги и филми, полезни за жените.

На много места в България млади майки се събираха и кърмеха на открито. Така те показваха, че не приемат предразсъдъците спрямо кърмачките в мола, градския транспорт и парковете. Във Велико Търново показаха интересен етнографски експонат - българска везана риза на кърмачка отпреди 100 години. В областта на гърдите кенарената дреха е имала процепи, през които жената е кърмела бебето си, без да скандализира никого.

Още от рубриката

Пролетни цветя в Европейската столица на културата Пловдив

В Пловдив започна изграждането на жива цветна инсталация под мотото „Донеси цвят в Стария град!“. Инициативата е по повод 50 години от създаването на общинския институт „ Старинен Пловдив “ . Организаторите – Fiori & Regali Plovdiv,..

публикувано на 20.04.19 в 08:00

Кражбите на ток – проблем, който върви към своето трайно разрешение

Същността на кражбите на електрическа енергия се промени много през последните години. Има cеpиозно теxнологично pазвитие в средствата за измерване на потребената енергия и манипулирането на уредите за отчитане не е по силите на cpедностатистическия..

публикувано на 15.04.19 в 12:33

Демографските процеси в България – неблагоприятни и през 2018-а

Националният статистически институт (НСИ) обяви най-нови данни за демографските процеси в България към 31 декември 2018 г. Бе изтъкнато, че развитията в тази сфера отнемат десетилетия и не се променят за година, поради което са лесно прогнозируеми...

публикувано на 15.04.19 в 11:05