„Мистерия” от Пазарджик стана световен шампион по мажоретен спорт

Снимка: личен архив

Българските момичета от мажоретния състав „Мистерия“ от гр. Пазарджик се класираха на първо място на Световното първенство по мажоретен спорт, проведено в Прага. Българките се пребориха за първото място с едни от най-добрите отбори от Чехия, Русия, Полша и Хърватска.

Изключително емоционален момент за целия отбор е било обявяването на победителите след края на състезателната програма, разказа при завръщането си Радка Лазова – капитан на отбора. Пазарджишките момичета изразиха надежда, че скоро ще бъдат възнаградени за успеха си и с предоставяне на собствена зала за тренировки.

Още от рубриката

Първи български медал в модерния петобой за последните 17 години

Състезателите по модерен петобой на България Явор Пешлеевски и Тодор Михалев се завърнаха от световното първенство в Мексико, където спечелиха бронзов медал в мъжката щафета. Българите завършиха на трета позиция и спечелиха първия медал за страната в..

публикувано на 22.09.18 в 08:00

Extreme Fest SOFIA 2018: Преоткрий себе си!

Имаш нужда да отпуснеш за малко юздите на всекидневието, да презаредиш батериите с нещо непознато, неизпитано? Или по принцип живееш на макс и те влече екстремното? Грабвай спортния екип и доброто настроение и сподели емоцията на Extreme Fest в..

публикувано на 20.09.18 в 11:36

Манията 5kmrun завладя България

Всяка събота – през лятото в 9, а през зимата в 10 часа, весела глъчка оглася някои от най-големите паркове в страната. Пъстра тълпа се подготвя за поредната глътка въздух и положителен заряд на старта на 5kmrun – безплатна инициатива за 5 километра..

публикувано на 12.09.18 в 08:40