Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пряка слънчева светлина и тапицерия в синьо ще са част от новата работна среда на депутатите

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Продължава ремонтът на бившия партиен дом в центъра на София, който в бъдеще ще предложи обновена среда за заседанията на българския парламент. Бъдещата пленарна зала ще е с 270 места, като допълнително ще могат да се монтират до 400 ако се наложи свикване на Велико народно събрание. Местата ще са по-широки, за да позволяват работа с лаптоп. Обмисля се депутатите да се изказват от място, за да се пести време. Предвидено емясто за ВИП гости и две отделни зони за медиите. Предстои монтаж на климатични системи, като напълно са запазени старите архитектурни елементи на сградата. Депутатите ще седят на столове със синя дамаска, които са в тон с цвета на знамето на ЕС. Интересен архитектурен акцент представлява стъкленият купол над залата, какъвто има над Бундестага в Берлин. Стъклопакетът от 500 квадрата ще осигури постоянна слънчева светлина за народните представители. Строителството на новата пленарна зала се очаква да приключи в средата на 2019 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23