Побитите камъни край Варна стават декор за новия филм на Силвестър Сталоун

Снимка: bulgariatravel.org

Силвестър Сталоун пристигна у нас за снимките на новия си филм “Рамбо 5: Последна кръв”. Той е по сценарий на самия Сталоун, а бюджетът е над 100 милиона долара. Екшън звездата, който е двигател на цялата филмова продукция, харесал местността Побитите камъни край Варна преди няколко години, когато снимали там кадри от филма “Непобедимите”. Характерно за мястото е, че е осеяно с кухи варовикови колони, някои от които достигат до 5 метра височина и 3 метра диаметър.  Тук се срещат някои редки растителни видове като кактуси, планинска роза, акация и други.

Още от рубриката

Изложба разказва за „първите SMS-и“, изобретени в търновски затвор, и кога кукумявката възвестява нов живот

„Музеят – неочакван, отворен, споделен“ е нестандартна изложба, която преобръща представата за този храм на паметта. И вместо да разказва една-единствена история посредством богатство от експонати, зрителите проследяват множество сюжетни нишки,..

публикувано на 08.07.19 в 12:16

„Любими детски герои" е мотото на фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

Фестивалът на пясъчните скулптури се провежда за 12-ти път в Бургас. Тази година в него участват само български майстори, а мотото е „Любими детски герои". Това е фестивал, съсредоточен върху детайла, казват майсторите. Огнян Петков, един от доайените на..

публикувано на 06.07.19 в 08:10

Пловдив отправя ключови послания към Европа, които стават част от междукултурния диалог

За шестте месеца, в които е Европейска столица на културата, „Пловдив се появи на европейската карта с малки, бавни и устойчиви стъпки, без надуване на балони. От началото на годината досега успяхме да отбележим ключови послания и да влезем в..

публикувано на 04.07.19 в 08:05