Изкусни майстори на изделия от стъкло си дават среща в ателието за витраж към ВТУ

Снимка: архив

От 5 до 7 октомври във Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се организира уъркшоп за горещо стъкло. Занятията се провеждат в специализирано ателие и са достъпни както за студентите, така и за всеки, който желае да се докосне до магията на това изкуство. Тънкостите в обработката на горещо стъкло ще покаже гост-лекторът Борис Шпейзман от Академията по изкуства и дизайн в Йерусалим. Дисциплината витраж е част от обучението в специалност „Стенопис“ на Факултета по изобразителни изкуства, който е с 50-годишна история. Фактът, че студенти от факултета участват в момента в изработката на витраж за голяма катедрала в Ловеч, е признание за добрата им подготовка.

Още от рубриката

„Следи от афро-бразилската култура“ в София

В неделя, 21 октомври, е откриването на третото издание на Седмицата на бразилското кино и култура, чието мото е „Следи от афро-бразилската култура“. Организатори са посолството на Бразилия у нас и бразилският Културен център "Зенон". Идеята е..

публикувано на 19.10.18 в 12:29

Художникът Николай Делиянев представя свой новаторски стил в изложбата "Загадката на вибрациите"

Абстрактни картини, в които колкото повече се вглеждаш, толкова повече усещаш вибрациите на цветовете, светлината и дори въздуха, такова е общото впечатление от първата самостоятелна изложба на младия български художник Николай Делиянев в София. Тя..

публикувано на 18.10.18 в 11:49

Среща с хармонията, уважението и покоя

Ако все още не сте посетили някое от многобройните събития от програмата на 29-ите Дни на японската култура в България, може да го направите до края на ноември. Фестивалът Aniventure Comic Con, изложби, посветени на традиционни японски изкуства..

публикувано на 17.10.18 в 11:29