София посреща Аржентина

Фотографска изложба "Аржентина: приятел на света" бе открита в Градската градина

Посолството на Република Аржентина в България организира фотографска изложба под наслов "Аржентина: приятел на света" ("Argentina: World Friendly"). Основната й цел е популяризирането на туризма към латиноамериканската страна, насърчаването на интереса между потенциалните туристи, както и разпространение на местно ниво на информация за Аржентина като първокласна туристическа дестинация. Изложбата се осъществява със съдействието на Столичната Община и беше открита от посланика на Република Аржентина в България, Н.Пр. Алберто Труеба, в присъствието на общински и правителствени представители, дипломатическия корпус, туристически агенции, авиокомпании и граждани.

Посланикът на Република Аржентина в България Н. Пр. Алберто Труеба
Презентацията представлява 32 панела с фотографии и изображения на различни туристически атракции в Аржентина. Панелите включват също новото туристическо лого на страната и са били специално проектирани за целта. Изложбата на аржентинските забележителности в областта на туризма ще продължи до 15 октомври 2018 г. на изложбената площ "Галерия на открито" – Градската Градина.

Аржентина, с площ от почти 4 милиона квадратни километра, се намира в Южното полукълбо на американския континент. Нейните 3800 километра дължина се простират от 22° до 55° южна ширина. Столицата й е Буенос Айрес. Държавата граничи с Уругвай, Парагвай, Бразилия, Боливия и Чили, както и с Атлантическия океан на Изток. Страната е разделена на 6 туристически региона – Буенос Айрес, Кордоба, Куйо, Крайбрежието, Севера и Патагония.

Снимка

Аржентина е описвана като земя на впечатляващи контрасти, благодарение на своята разнообразна география. От Андите (простиращи се от север на юг, с най-висок връх – Аконкагуа, 6960,8 метра).

Снимка

През Пампата (изпълнена с хълмове и тропически гори), чак до Атлантическото крайбрежие (с плодородни долини и пустини), биоразнообразието на аржентинските екосистеми позволява развитието на богата флора и фауна.

Снимка

Основната характеристика на Аржентина е многообразието. Тази особеност е повлияла на личността на нейните хора, които са приятелски настроени, забавни и емоционални. Също така и на типичната кухня, която варира от печено месо до чай мате, на традиционните танци, като танго или фолклор, на страстта към футбола, на местните конни игри, които разкриват постоянството на старите традиции.

Снимка

Такъв е и случаят с времето. Страната се радва на много разнообразен климат, който позволява развитието на всякакъв вид спортове и забавления. Той е мек и влажен в Пампата, студен и снежен в Патагония, субтропичен в Месопотамия и топъл на североизток.

Снимка

Посетителите от други страни трябва да притежават валиден паспорт. Не се изисква виза за граждани от държавите – членки на ЕС. Туристите могат да останат в Аржентина максимум 90 дни. Не се изискват сертификати за ваксинация за влизане в страната.

Текстът е предоставен от посолството на Република Аржентина в България.
Снимки: БТА и архив

Още от рубриката

Природонаучният музей кани децата на изследователска ваканция

Кой е най-големият бръмбар в света? А кое е най-силното животно? Живели ли са някога по днешните български земи динозаври? Има ли такива животни, за които дори мама и татко не са чували? Отговорите на тези и много други въпроси децата ще могат да..

публикувано на 28.05.19 в 14:23

Силистренската гробница вече е достъпна за туристи след предварително записване в регионалния исторически музей

Силистренската гробница е почти непозната в България, макар да е първият регистриран национален паметник на културата у нас през 1948 г. Слабата си разпознаваемост гробницата дължи на факта, че доскоро в нея не са допускани туристи, поради голямото..

публикувано на 26.05.19 в 09:30

Палеопарк във Вършец ще ни пренася във времето преди последната ледникова епоха

Как са изглеждали днешните български земи преди 2 500 000 години, тогава, когато в Източна Африка тепърва са се зараждали първите хоминиди, довели до появата на човека? Възможност да се потопим в онези обвити в мистерия далечни времена ще ни даде..

публикувано на 21.05.19 в 13:24