София посреща Аржентина

Фотографска изложба "Аржентина: приятел на света" бе открита в Градската градина

Посолството на Република Аржентина в България организира фотографска изложба под наслов "Аржентина: приятел на света" ("Argentina: World Friendly"). Основната й цел е популяризирането на туризма към латиноамериканската страна, насърчаването на интереса между потенциалните туристи, както и разпространение на местно ниво на информация за Аржентина като първокласна туристическа дестинация. Изложбата се осъществява със съдействието на Столичната Община и беше открита от посланика на Република Аржентина в България, Н.Пр. Алберто Труеба, в присъствието на общински и правителствени представители, дипломатическия корпус, туристически агенции, авиокомпании и граждани.

Посланикът на Република Аржентина в България Н. Пр. Алберто Труеба
Презентацията представлява 32 панела с фотографии и изображения на различни туристически атракции в Аржентина. Панелите включват също новото туристическо лого на страната и са били специално проектирани за целта. Изложбата на аржентинските забележителности в областта на туризма ще продължи до 15 октомври 2018 г. на изложбената площ "Галерия на открито" – Градската Градина.

Аржентина, с площ от почти 4 милиона квадратни километра, се намира в Южното полукълбо на американския континент. Нейните 3800 километра дължина се простират от 22° до 55° южна ширина. Столицата й е Буенос Айрес. Държавата граничи с Уругвай, Парагвай, Бразилия, Боливия и Чили, както и с Атлантическия океан на Изток. Страната е разделена на 6 туристически региона – Буенос Айрес, Кордоба, Куйо, Крайбрежието, Севера и Патагония.

Снимка

Аржентина е описвана като земя на впечатляващи контрасти, благодарение на своята разнообразна география. От Андите (простиращи се от север на юг, с най-висок връх – Аконкагуа, 6960,8 метра).

Снимка

През Пампата (изпълнена с хълмове и тропически гори), чак до Атлантическото крайбрежие (с плодородни долини и пустини), биоразнообразието на аржентинските екосистеми позволява развитието на богата флора и фауна.

Снимка

Основната характеристика на Аржентина е многообразието. Тази особеност е повлияла на личността на нейните хора, които са приятелски настроени, забавни и емоционални. Също така и на типичната кухня, която варира от печено месо до чай мате, на традиционните танци, като танго или фолклор, на страстта към футбола, на местните конни игри, които разкриват постоянството на старите традиции.

Снимка

Такъв е и случаят с времето. Страната се радва на много разнообразен климат, който позволява развитието на всякакъв вид спортове и забавления. Той е мек и влажен в Пампата, студен и снежен в Патагония, субтропичен в Месопотамия и топъл на североизток.

Снимка

Посетителите от други страни трябва да притежават валиден паспорт. Не се изисква виза за граждани от държавите – членки на ЕС. Туристите могат да останат в Аржентина максимум 90 дни. Не се изискват сертификати за ваксинация за влизане в страната.

Текстът е предоставен от посолството на Република Аржентина в България.
Снимки: БТА и архив

Още от рубриката

Министерството на туризма връчи награди на най-добрите в сектора през 2018 година

Министерството на туризма връчи своите годишни институционални награди в бранша. На стилна церемония във Военния клуб в София бяха отличени победителите в 16 категории, излъчени след онлайн гласуване, провело се в периода 13 ноември – 5..

публикувано на 12.12.18 в 11:22
Провиралката над село Лиляч, в рамките на мегалитен комплекс.

Провиралките – народно средство за здраве и зачеване

България е малка по своята площ и на картата на Европа понякога по-лесно ще я разпознаете по фóрмата, но не и по името, което липсва. Обаче този, който опознае страната ни, няма как да не признае достойното ѝ място на европейския континент: заради..

публикувано на 07.12.18 в 13:27

България анонсира идеята за създаване на туристическа дестинация „Древни цивилизации“

Две години след първото издание, България отново бе домакин на „Международен конгрес на световните цивилизации и исторически маршрути“. Форумът, организиран от Световната организация по туризъм, събра в столицата над 500 участници от всички..

публикувано на 19.11.18 в 12:40