Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов написа книга

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Завършена е автобиографичната книга „По моя начин” на Димитър Бербатов. Луксозното издание (изд. „Сиела”) ще бъде официално представено на 10 ноември. Най-ярката футболна звезда на България през XXI век, постигнала световна известност, за първи път разказва от първо лице за футболното щастие, успехите, трудностите, близките…

Вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол, е разказана в близо 500 страници. Написана честно и неподправено, тя дава отговори и буди размисли. В нея Димитър е открит както никога досега и със сигурност има с какво да изненада читателите. Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е сър Алекс Фъргюсън, дългогодишен мениджър на „Манчестър Юнайтед“ – отбора, в който няколко години печели слава Бербатов.

Димитър Бербатов е записал името си със златни букви до най-големите в българския футбол. Головете му за националния отбор на България са 48 и по този показател нападателят оглавява класацията на най-резултатните ни голмайстори-национали за всички времена.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40