Българският производител на състезателни автомобили SIN Cars планира разширяването си на пазара на електромобили

Снимка: sincars.co.uk

Производителят на спортни модели, който се съревновава с доказани марки в този сегмент, като Porsche, Aston Martin и Maserati, планира да продава мултифункционален малък градски автомобил, който да се използва за куриерски и таксиметрови услуги и превози. Според собственика на Sin Cars Росен Даскалов„европейските градове имат нужда от такъв тип транспорт. Градските центрове скоро ще бъдат затворени за дизелови коли. Китай е далеч, а ние можем да предложим по-добро качество“. Компанията, която произвежда около 50 състезателни автомобила годишно за клиенти в САЩ, Южна Америка и Австралия, планира да прехвърли 40 процента от акциите си на ново дружество, което ще финансира производството на градските електрически возила. Очаква се проектът на българската компания да бъде представен на автосалона в Женева през следващата година под името L-City, а серийното му производство да започне през 2020 година.

Още от рубриката

Проф. Емилия Ченгелова: Всеки четвърти българин се труди в сивата икономика

Между 25 и 30 на сто от всички българи участват в сивата икономика, показва изследване на БАН. Според учените колкото по-слабо развита е дадена икономика, толкова повече предпоставки има за прилагането на сиви практики. Както е известно, България..

публикувано на 23.04.19 в 11:10

Политизирането на енергийните проекти поражда проблеми в сектора

Политизирането на проектите в областта на енергетиката е крайно време да се намали – около това мнение се обединиха енергийни експерти от България, Турция, Сърбия и Русия на дискусия в София за развитието на газовите проекти на Балканите...

публикувано на 22.04.19 в 11:37

Оптимистични прогнози за икономиката и запазване на ключовата роля на образованието

Няма основания да се очаква икономическа криза в следващите две години. Ръст на икономиката, макар и забавен, се регистрира както в България, така и в Европа и САЩ. Но дори и да има нова криза, тя би отворила възможност за интересни инвестиционни..

публикувано на 19.04.19 в 11:12