Всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност

Ясмин Исинов за My – новия албум на Mind Trips

Снимка: личен архив

Александър Георгиев (китара), Александра Раева (вокали), Бурян Маслев (бас), Владимир Митин (тромпет), Панайот Ангелов (перкусии), Стефан Цеков (барабани) и Ясмин Исинов (клавир) – това са Mind Trips. Музиката, която създават, е чил аут и ню джаз. След Sin и Vanity дойде ред и на третия албум в дългата история на групата, озаглавен My. В него са включени десет песни.Около 10 години изминаха от последното участие на Mind Trips – разказва Ясмин Исинов. – Но с днешна дата мога да кажа, че това беше едно затишие пред буря. На промоцията на албума в края на октомври всички видяха, че тази буря е без дъжд, тя е една изключително силна емоция. Това, което правим сега, е доста различно. Хората, които познават музиката ни от тогава, усещат корена, основата, върху която сега ние надграждаме. Промяната в звученето идва и от факта, че вокал отново е Алекс Раева. Нейният темперамент много се отразява на пиесите, които създаваме. Тя съумява да промени, да предаде своята емоция и начин на мислене върху дадената песен. Тя пише и текстовете – още една причина Алекс толкова да е отдадена на това, което създаваме в Mind Trips. Основата, върху която се развиваме като група, е стабилна, тъй като се познаваме от дълги години и на първо място сме приятели. Разбира се, в процеса на работа имаме спорове, все пак сме седем човека, но винаги намираме верния път към дадена идея и заедно я претворяваме. Процесът на работа по албума продължи доста дълго – около три години, но искахме да бъде изработен до най-малкият детайл. За това основна заслуга има нашият басист Бурян Маслев, който го смеси и мастерира.  Надяваме се енергията, която сме внесли в My, да я предадем и на почитателите ни.


Песента Don’t Stop е пилотна към My.Оригиналната ѝ версия е с продължителност повече от 8 минути– време, в което музикантите имат възможност да покажат заедно и поотделно своя професионализъм. Слушателят ще чуе лириката на пианото, меланхоличния звук на тромпета, характера на китара, разнородните тембри на перкусиите и отмерващи времето вокали: Това е Mind Trips – всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност и за нещо, което би било извън нас самите. Това сме ние.

Още неотминала емоцията по новия албум, музикантите от Mind Trips вече влязоха в студио, за да работят по новите си песни

Още от рубриката

Концерт на Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев

Все по-често наричаме 90-ия сезон на Софийската филхармония „звезден“ – съвсем заслужено, като се има предвид наситената програма, в която са включени десетки големи имена от нашата и световните сцени. Предстои още един от концертите, посветени на..

публикувано на 18.04.19 в 11:18

Electronic Dreams – нов проект на Мирослава Кацарова

На 17 април в София и на 18-и в Пловдив Мирослава Кацарова ще представи нов проект, озаглавен Electronic Dreams. Той е посветен на взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Певицата е избрала отново месец април за..

публикувано на 16.04.19 в 10:53

Ангел Заберски-син: „Импровизацията ми дава свобода…“

Ангел Заберски-син и неговото трио представят новия си албум с концерт на 18 април, в зала № 6 на НДК. Like Jazz-Volume 2 е третият съвместен албум на джаз пианиста и „музикалните хамелеони“, както на шега нарича своите колеги във формацията –..

публикувано на 15.04.19 в 13:08