Всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност

Ясмин Исинов за My – новия албум на Mind Trips
Снимка: личен архив

Александър Георгиев (китара), Александра Раева (вокали), Бурян Маслев (бас), Владимир Митин (тромпет), Панайот Ангелов (перкусии), Стефан Цеков (барабани) и Ясмин Исинов (клавир) – това са Mind Trips. Музиката, която създават, е чил аут и ню джаз. След Sin и Vanity дойде ред и на третия албум в дългата история на групата, озаглавен My. В него са включени десет песни.Около 10 години изминаха от последното участие на Mind Trips – разказва Ясмин Исинов. – Но с днешна дата мога да кажа, че това беше едно затишие пред буря. На промоцията на албума в края на октомври всички видяха, че тази буря е без дъжд, тя е една изключително силна емоция. Това, което правим сега, е доста различно. Хората, които познават музиката ни от тогава, усещат корена, основата, върху която сега ние надграждаме. Промяната в звученето идва и от факта, че вокал отново е Алекс Раева. Нейният темперамент много се отразява на пиесите, които създаваме. Тя съумява да промени, да предаде своята емоция и начин на мислене върху дадената песен. Тя пише и текстовете – още една причина Алекс толкова да е отдадена на това, което създаваме в Mind Trips. Основата, върху която се развиваме като група, е стабилна, тъй като се познаваме от дълги години и на първо място сме приятели. Разбира се, в процеса на работа имаме спорове, все пак сме седем човека, но винаги намираме верния път към дадена идея и заедно я претворяваме. Процесът на работа по албума продължи доста дълго – около три години, но искахме да бъде изработен до най-малкият детайл. За това основна заслуга има нашият басист Бурян Маслев, който го смеси и мастерира.  Надяваме се енергията, която сме внесли в My, да я предадем и на почитателите ни.


Песента Don’t Stop е пилотна към My.Оригиналната ѝ версия е с продължителност повече от 8 минути– време, в което музикантите имат възможност да покажат заедно и поотделно своя професионализъм. Слушателят ще чуе лириката на пианото, меланхоличния звук на тромпета, характера на китара, разнородните тембри на перкусиите и отмерващи времето вокали: Това е Mind Trips – всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност и за нещо, което би било извън нас самите. Това сме ние.

Още неотминала емоцията по новия албум, музикантите от Mind Trips вече влязоха в студио, за да работят по новите си песни

Още от рубриката

В търсене на нови решения – "Палячи" от Леонкавало

„Палячи“ от Руджеро Леонкавало е в духа на емблематичната комедия дел арте – пътуваща театрална трупа, чиито актьори се превъплъщават в образите на Коломбина, Арлекин… Сюжетът е съвсем подходящ за „сливане“ на двете съвременни сцени – циркова и..

публикувано на 16.11.18 в 12:40

Петър Джурков: „Ние запалихме искрицата, а младите продължават традицията“

През 1971 г. Веселин Николов – саксофонист, композитор и търсещ човек, основава в Пазарджик една от най-емблематичните и уважавани български джаз формации. Три месеца по-късно е първият концерт на „Бели, зелени, червени“. За началото и..

публикувано на 14.11.18 в 11:00

Elephunky Trip – новият албум на Koka Mass Jazz

Константин Кацарски е артист, отдавна познат на родната публика. Перкусионист, барабанист и DJ, той дълги години бе част от Bluba Lu – формация, добила популярност с експериментаторското си търсене. Продължавайки тази тенденция, Косьо Кацарски създава..

публикувано на 13.11.18 в 10:30