Всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност

Ясмин Исинов за My – новия албум на Mind Trips

Снимка: личен архив

Александър Георгиев (китара), Александра Раева (вокали), Бурян Маслев (бас), Владимир Митин (тромпет), Панайот Ангелов (перкусии), Стефан Цеков (барабани) и Ясмин Исинов (клавир) – това са Mind Trips. Музиката, която създават, е чил аут и ню джаз. След Sin и Vanity дойде ред и на третия албум в дългата история на групата, озаглавен My. В него са включени десет песни.Около 10 години изминаха от последното участие на Mind Trips – разказва Ясмин Исинов. – Но с днешна дата мога да кажа, че това беше едно затишие пред буря. На промоцията на албума в края на октомври всички видяха, че тази буря е без дъжд, тя е една изключително силна емоция. Това, което правим сега, е доста различно. Хората, които познават музиката ни от тогава, усещат корена, основата, върху която сега ние надграждаме. Промяната в звученето идва и от факта, че вокал отново е Алекс Раева. Нейният темперамент много се отразява на пиесите, които създаваме. Тя съумява да промени, да предаде своята емоция и начин на мислене върху дадената песен. Тя пише и текстовете – още една причина Алекс толкова да е отдадена на това, което създаваме в Mind Trips. Основата, върху която се развиваме като група, е стабилна, тъй като се познаваме от дълги години и на първо място сме приятели. Разбира се, в процеса на работа имаме спорове, все пак сме седем човека, но винаги намираме верния път към дадена идея и заедно я претворяваме. Процесът на работа по албума продължи доста дълго – около три години, но искахме да бъде изработен до най-малкият детайл. За това основна заслуга има нашият басист Бурян Маслев, който го смеси и мастерира.  Надяваме се енергията, която сме внесли в My, да я предадем и на почитателите ни.


Песента Don’t Stop е пилотна към My.Оригиналната ѝ версия е с продължителност повече от 8 минути– време, в което музикантите имат възможност да покажат заедно и поотделно своя професионализъм. Слушателят ще чуе лириката на пианото, меланхоличния звук на тромпета, характера на китара, разнородните тембри на перкусиите и отмерващи времето вокали: Това е Mind Trips – всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност и за нещо, което би било извън нас самите. Това сме ние.

Още неотминала емоцията по новия албум, музикантите от Mind Trips вече влязоха в студио, за да работят по новите си песни

Още от рубриката
Снимка: архив

Стойностни произведения, различни стилове и красива музика в програмата на СО на БНР

Симфоничният оркестър на БНР започва 2019 г. с концерт на 18 януари в столичната зала „България“. Програмата, подбрана от гост-диригента Пламен Джуров, е пъстра и включва наистина стойностни произведения, достъпни и приятни за слушане, с..

публикувано на 17.01.19 в 14:02
Снимка: личен архив

Стилиян Киров: „Търсенето никога не спира и това е красотата на нашата професия“

Макар и малко над 30-те, Стилиян Киров има впечатляваща професионална биография. От есента на 2017 г. е музикален директор на Illinois Philharmonic – Chicago's Southland. На такава позиция е и в още два оркестъра в САЩ. През същата година печели..

публикувано на 15.01.19 в 13:03

Иван Гърбачев: Опитвам се „да намеря себе си“

Time-lapse е фотографска техника,при която се заснемат голям брой кадри през определен интервал от време, а след това се възпроизвеждат с многократно по-висока скорост. Така процеси, обхващащи голям период от време, се развиват пред очите ни за..

публикувано на 03.01.19 в 10:53